"Dankzij de intrede van Mohawk in onze groep, kunnen we nu in Noord-Amerika een ruimer gamma Fedrigoni-papieren met hoge toegevoegde waarde produceren en direct aan de klanten leveren. Tegelijk vergroten we de beschikbaarheid van de speciale papieren van Mohawk op de internationale markt", stelt Marco Nespolo, de CEO van de groep Fedrigoni. Mohawk wordt een integraal onderdeel van de afdeling Fedrigoni Special Papers en vertegenwoordigt een belangrijke stap in de groeistrategie van de groep in het buitenland.

Financiële problemen

In september 2022 had Fedrigoni al een partnership met Mohawk Fine Papers gesloten. De overname van een deel van de activa van Mohawk vloeit voort uit ernstige financiële problemen waarmee het Amerikaanse papierbedrijf de voorbije maanden geconfronteerd werd. Door de transactie is de nieuwe onderneming volledig schuldenvrij, wat het mogelijk maakt om de meeste banen, de industriële activiteiten en de klantenrelaties te behouden, aldus Fedrigoni in zijn persbericht. Mohawk, dat een familiebedrijf is, produceert bepaalde speciale papiersoorten voor ontwerpers, merken en drukkers. Na SharpEnd (Verenigd Koninkrijk) en Arjowiggins (China) gaat het om de derde fusie-overname in 2024.

"Dankzij de intrede van Mohawk in onze groep, kunnen we nu in Noord-Amerika een ruimer gamma Fedrigoni-papieren met hoge toegevoegde waarde produceren en direct aan de klanten leveren. Tegelijk vergroten we de beschikbaarheid van de speciale papieren van Mohawk op de internationale markt", stelt Marco Nespolo, de CEO van de groep Fedrigoni. Mohawk wordt een integraal onderdeel van de afdeling Fedrigoni Special Papers en vertegenwoordigt een belangrijke stap in de groeistrategie van de groep in het buitenland.In september 2022 had Fedrigoni al een partnership met Mohawk Fine Papers gesloten. De overname van een deel van de activa van Mohawk vloeit voort uit ernstige financiële problemen waarmee het Amerikaanse papierbedrijf de voorbije maanden geconfronteerd werd. Door de transactie is de nieuwe onderneming volledig schuldenvrij, wat het mogelijk maakt om de meeste banen, de industriële activiteiten en de klantenrelaties te behouden, aldus Fedrigoni in zijn persbericht. Mohawk, dat een familiebedrijf is, produceert bepaalde speciale papiersoorten voor ontwerpers, merken en drukkers. Na SharpEnd (Verenigd Koninkrijk) en Arjowiggins (China) gaat het om de derde fusie-overname in 2024.