Voor art & design-leken

Curator Rizon Parein (nog keynote spreker op Get Smart in Printmedia Business 2017, het evenement van Grafisch Nieuws) vertelt wat zoal te beleven valt: "Er worden veel beelden getoond die het grote publiek al kent. Mensen zijn vaak gecharmeerd en verrast door de verhalen erachter. Die maken deze nieuwe wereld toegankelijker en leuker voor wie er minder mee vertrouwd is. Ik heb het dan bijvoorbeeld over sprekers als Curt Enderle, artdirector van de nieuwe Wes Anderson-film Isle of Dogs, of Eric Hu, de Global Design Director van Nike. De combinatie met de night market (met onder meer games, food en drinks maar ook tattooshops en een vlooienmarkt, red.) maakt er een atypisch nachtje stappen van."

Voor professionals

"Het bombardement aan visueel avontuur op Us By Night geeft je opnieuw zin om de wereld te veroveren met je creaties; om te creëren. Je kunt ook andere collega's en studio's leren kennen en vriendschappen sluiten over de grenzen heen - Us By Night trekt heel wat internationale bezoekers."

Voor studenten

"Tot ik in 2005 het designfestival OFFF bezocht, had ik eigenlijk geen idee hoe rijk en divers de grafische creatieve wereld is. De inzichten die ik toen kreeg over 3D, animatie, fotografie, typografie en illustratie... dat was pure adrenaline! Studenten komen hier in contact met veel boeiende cross-overs tussen verschillende disciplines. Het heeft een rebels tintje, maar is misschien ook wel de start van een avontuur - de zoektocht naar een eigen identiteit."

Us By Night, 22 t/m 24/11, usbynight.be

Bron: Knack Weekend

Voor art & design-lekenCurator Rizon Parein (nog keynote spreker op Get Smart in Printmedia Business 2017, het evenement van Grafisch Nieuws) vertelt wat zoal te beleven valt: "Er worden veel beelden getoond die het grote publiek al kent. Mensen zijn vaak gecharmeerd en verrast door de verhalen erachter. Die maken deze nieuwe wereld toegankelijker en leuker voor wie er minder mee vertrouwd is. Ik heb het dan bijvoorbeeld over sprekers als Curt Enderle, artdirector van de nieuwe Wes Anderson-film Isle of Dogs, of Eric Hu, de Global Design Director van Nike. De combinatie met de night market (met onder meer games, food en drinks maar ook tattooshops en een vlooienmarkt, red.) maakt er een atypisch nachtje stappen van."Voor professionals"Het bombardement aan visueel avontuur op Us By Night geeft je opnieuw zin om de wereld te veroveren met je creaties; om te creëren. Je kunt ook andere collega's en studio's leren kennen en vriendschappen sluiten over de grenzen heen - Us By Night trekt heel wat internationale bezoekers."Voor studenten"Tot ik in 2005 het designfestival OFFF bezocht, had ik eigenlijk geen idee hoe rijk en divers de grafische creatieve wereld is. De inzichten die ik toen kreeg over 3D, animatie, fotografie, typografie en illustratie... dat was pure adrenaline! Studenten komen hier in contact met veel boeiende cross-overs tussen verschillende disciplines. Het heeft een rebels tintje, maar is misschien ook wel de start van een avontuur - de zoektocht naar een eigen identiteit."Us By Night, 22 t/m 24/11, usbynight.beBron: Knack Weekend