digi:media, een idee van de drupa-organisatoren, vond voor de eerste keer plaats in april 2011 - onder een drievoudig thema 'Content meets Technology meets Business'. Met 170 exposanten en 6.100 bezoekers op drie dagen was die eerste editie een succes. Dit jaar was digi:media als een onderdeel van drupa de promotor van de 'drupacube' en het 'innovation park'.

De derde editie van digi:media zal echter niet plaatsvinden. Volgens de organisatoren leed het exposantenplatform (het luik 'technologie') onder een te groot aantal annuleringen of inkrimpingen van de expositieruimte om nog geloofwaardig te zijn, hoewel het conferentieprogramma (het luik 'inhoud') goed gevuld was. "Door de afwachtende houding die representatieve spelers in de sector aangenomen hebben, kunnen we er niet op rekenen dat digi:media aan zijn eigen kwaliteitseisen noch aan de belangen van de sector tegemoet komt," laten de organisatoren in een communiqué weten.

De organisatoren preciseren nog dat ze samen met hun partners onderzoeken in welke mate bepaalde elementen van het luik 'inhoud' behouden kunnen blijven.

digi:media, een idee van de drupa-organisatoren, vond voor de eerste keer plaats in april 2011 - onder een drievoudig thema 'Content meets Technology meets Business'. Met 170 exposanten en 6.100 bezoekers op drie dagen was die eerste editie een succes. Dit jaar was digi:media als een onderdeel van drupa de promotor van de 'drupacube' en het 'innovation park'. De derde editie van digi:media zal echter niet plaatsvinden. Volgens de organisatoren leed het exposantenplatform (het luik 'technologie') onder een te groot aantal annuleringen of inkrimpingen van de expositieruimte om nog geloofwaardig te zijn, hoewel het conferentieprogramma (het luik 'inhoud') goed gevuld was. "Door de afwachtende houding die representatieve spelers in de sector aangenomen hebben, kunnen we er niet op rekenen dat digi:media aan zijn eigen kwaliteitseisen noch aan de belangen van de sector tegemoet komt," laten de organisatoren in een communiqué weten. De organisatoren preciseren nog dat ze samen met hun partners onderzoeken in welke mate bepaalde elementen van het luik 'inhoud' behouden kunnen blijven.