Eén van de standhouders is het Engelse Tonejet. Het bedrijf toont een electrostatische drop-on-demand printkop waarmee het naar eigen zeggen in staat is economisch te produceren aan hoge snelheden. Dit op bijna elk type van substraat zonder de noodzaak van een pre-coating. Met de printkoptechnologie zonder spuitmondjes maar met een rij van zogenaamde ejectors, kunnen zeer dunne inktlagen (350 tot 500 nanometer volgens de fabrikant) worden neergelegd. Dat heeft tot gevolg dat de inktkost die van de conventionele inkt benadert, zegt men bij Tonejet.

De technologie wordt al toegepast in één van de vestigingen van Ball Packaging Europe in Duitsland, waar er digitaal drankblikjes mee worden beprint.

Tonejet ontwikkelde de printkoppen en de ink. Dat zijn pigmentinkten (ongeveer 12 % pigmentdeeltjes in een oplossing van minerale olie) die volgens een bepaald recept worden gefabriceerd door inktfabrikanten (vandaag INX en Sun Chemical). Tonejet bouwt geen persen maar integreert zijn oplossing (printkop, inktsysteem en dataverwerking) in het platform van de klant.

Tonejet bestudeert andere toepassingen zoals het bedrukken van flexibele verpakkingen.

Eén van de standhouders is het Engelse Tonejet. Het bedrijf toont een electrostatische drop-on-demand printkop waarmee het naar eigen zeggen in staat is economisch te produceren aan hoge snelheden. Dit op bijna elk type van substraat zonder de noodzaak van een pre-coating. Met de printkoptechnologie zonder spuitmondjes maar met een rij van zogenaamde ejectors, kunnen zeer dunne inktlagen (350 tot 500 nanometer volgens de fabrikant) worden neergelegd. Dat heeft tot gevolg dat de inktkost die van de conventionele inkt benadert, zegt men bij Tonejet.De technologie wordt al toegepast in één van de vestigingen van Ball Packaging Europe in Duitsland, waar er digitaal drankblikjes mee worden beprint.Tonejet ontwikkelde de printkoppen en de ink. Dat zijn pigmentinkten (ongeveer 12 % pigmentdeeltjes in een oplossing van minerale olie) die volgens een bepaald recept worden gefabriceerd door inktfabrikanten (vandaag INX en Sun Chemical). Tonejet bouwt geen persen maar integreert zijn oplossing (printkop, inktsysteem en dataverwerking) in het platform van de klant.Tonejet bestudeert andere toepassingen zoals het bedrukken van flexibele verpakkingen.