Tijdens de beurs Luxe Pack 2021 in Monaco kondigde MGI aan dat zijn digitale veredelingsoplossingen - UV-vernissen en folies voor zilver- en gouddruk - vanaf nu ontinkt en gerecycleerd kunnen worden. De aankondiging komt er op een moment dat alle bedrijven zich verplicht zien om aan de eisen van de consument tegemoet te komen die almaar milieubewuster wordt.

Ontinkten

MGI Digital Technology ontwikkelt al sinds vijf jaar verbruiksgoederen die aan de strengste milieunormen voldoen. Ze kunnen in de bestaande ophaal-, sorteer- en recyclagestromen verwerkt worden. Het gaat om de UV-vernis EcoVarnish en de drukfolie Green Foil (een gamma met 11 matte en glanzende referenties).

MGI verkoopt nu ook specifieke verbruiksgoederen voor zijn digitale veredelingspersen die volgens de methode 'Ingede 11' ontinkt kunnen worden. Ingede, uit Duitsland, is de internationale federatie van de sector van de ontinkting.

Afval valoriseren

Om verder te gaan in zijn circulaire aanpak heeft MGI bij zijn klanten een systeem opgezet om het afval op basis van drukfolies op te halen en opnieuw te valoriseren. En dat is een belangrijke stap omdat het afval doorgaans beschouwd werd als niet meer te recupereren. Het gamma Green Foil steunt overigens op het afval dat het bedrijf bij zijn klanten-drukkers ophaalt. MGI ontinkt vervolgens dat afval met een eigen procedé en vermaalt de PET-film die dan als grondstof verkocht wordt aan kunststofverwerkende bedrijven.

Tijdens de beurs Luxe Pack 2021 in Monaco kondigde MGI aan dat zijn digitale veredelingsoplossingen - UV-vernissen en folies voor zilver- en gouddruk - vanaf nu ontinkt en gerecycleerd kunnen worden. De aankondiging komt er op een moment dat alle bedrijven zich verplicht zien om aan de eisen van de consument tegemoet te komen die almaar milieubewuster wordt.MGI Digital Technology ontwikkelt al sinds vijf jaar verbruiksgoederen die aan de strengste milieunormen voldoen. Ze kunnen in de bestaande ophaal-, sorteer- en recyclagestromen verwerkt worden. Het gaat om de UV-vernis EcoVarnish en de drukfolie Green Foil (een gamma met 11 matte en glanzende referenties).MGI verkoopt nu ook specifieke verbruiksgoederen voor zijn digitale veredelingspersen die volgens de methode 'Ingede 11' ontinkt kunnen worden. Ingede, uit Duitsland, is de internationale federatie van de sector van de ontinkting.Om verder te gaan in zijn circulaire aanpak heeft MGI bij zijn klanten een systeem opgezet om het afval op basis van drukfolies op te halen en opnieuw te valoriseren. En dat is een belangrijke stap omdat het afval doorgaans beschouwd werd als niet meer te recupereren. Het gamma Green Foil steunt overigens op het afval dat het bedrijf bij zijn klanten-drukkers ophaalt. MGI ontinkt vervolgens dat afval met een eigen procedé en vermaalt de PET-film die dan als grondstof verkocht wordt aan kunststofverwerkende bedrijven.