De 3D- en reliëfloze vernis van de Franse constructeur MGI had op de voorbije drupa al sensatie gewekt. De marktleider op het gebied van de UV-inkjetvernis pakt deze keer uit met andere innovaties die drukkers die naar meer capaciteit en grotere prestaties op zoek zijn, zeker niet onverschillig zullen laten.

Op de beurs Graphitec maakte MGI van de druksnelheid een blikvanger door de optie 'twin' te onthullen. Die optie verdubbelt de druksnelheid van de nieuwe Jetvarnish 3D bij alle producties waarbij er selectief vernis, al dan niet met reliëf, aangebracht wordt.

Bij het selectief aanbrengen van vernis op drukwerk van 36 x 46 cm bedraagt de snelheid nu 2.360 vellen per uur. De optie 'twin' van de Jetvarnish 3D kan ook de dikte van de vernis verdubbelen, tot 200 µ. Een aanzienlijke dikte die andere toepassingsmogelijkheden biedt, zoals brailletekens.

Daarnaast kunt u met de JetVarnish 3D ook meer dan 3.000 vellen van 52 x 74 cm (het courante offsetformaat) per uur vernissen. Goed om weten is dat het maximumformaat van die machine 52 x 105 cm bedraagt.

Een andere nieuwigheid voor de nichemarkten: de module 'i Foil'. Met die optie die op het moment nog de status van prototype heeft, kunnen gebruikers in lijn vergulden. De module wordt voorgesteld als een uitbreiding op de UV-verniseenheid Jetvarnish 3D en bezorgt het gedrukte document extra toegevoegde waarde. Het gaat om een echt verguldprocedé met rollen metaalfolie. De module 'i Foil' die in lijn opgesteld wordt, veredelt een gedrukt document met een reliëf van bijna 200 micron. De machine brengt een laag 3D-vernis aan waarop vanaf de rol een goudlaagje aangebracht wordt dat zich dankzij warmteoverdracht op de drager hecht. Ook andere kleuren dan goud zijn mogelijk, meer bepaald zilver- en metaalkleuren. Zelfs hologrameffecten behoren tot de mogelijkheden. MGI hoopt dit digitale verguldsysteem nog voor 2014 op de markt te brengen.

Een andere nieuwigheid die MGI als avant-première voorstelde, was de verniseenheid Nova UV (vernissen van volledige pagina's) voor de digitale persen MGI Meteor. De eenheid werkt in lijn en kan indien nodig losgekoppeld worden.

Tijdens de beurs hebben drie Franse drukkers een bestelbon voor de 3D-inkjetvernispers getekend. Vanuit België zouden twee potentiële klanten interesse getoond hebben. In België wordt MGI verdeeld door Sagam (Igepa).

De 3D- en reliëfloze vernis van de Franse constructeur MGI had op de voorbije drupa al sensatie gewekt. De marktleider op het gebied van de UV-inkjetvernis pakt deze keer uit met andere innovaties die drukkers die naar meer capaciteit en grotere prestaties op zoek zijn, zeker niet onverschillig zullen laten. Op de beurs Graphitec maakte MGI van de druksnelheid een blikvanger door de optie 'twin' te onthullen. Die optie verdubbelt de druksnelheid van de nieuwe Jetvarnish 3D bij alle producties waarbij er selectief vernis, al dan niet met reliëf, aangebracht wordt. Bij het selectief aanbrengen van vernis op drukwerk van 36 x 46 cm bedraagt de snelheid nu 2.360 vellen per uur. De optie 'twin' van de Jetvarnish 3D kan ook de dikte van de vernis verdubbelen, tot 200 µ. Een aanzienlijke dikte die andere toepassingsmogelijkheden biedt, zoals brailletekens.Daarnaast kunt u met de JetVarnish 3D ook meer dan 3.000 vellen van 52 x 74 cm (het courante offsetformaat) per uur vernissen. Goed om weten is dat het maximumformaat van die machine 52 x 105 cm bedraagt. Een andere nieuwigheid voor de nichemarkten: de module 'i Foil'. Met die optie die op het moment nog de status van prototype heeft, kunnen gebruikers in lijn vergulden. De module wordt voorgesteld als een uitbreiding op de UV-verniseenheid Jetvarnish 3D en bezorgt het gedrukte document extra toegevoegde waarde. Het gaat om een echt verguldprocedé met rollen metaalfolie. De module 'i Foil' die in lijn opgesteld wordt, veredelt een gedrukt document met een reliëf van bijna 200 micron. De machine brengt een laag 3D-vernis aan waarop vanaf de rol een goudlaagje aangebracht wordt dat zich dankzij warmteoverdracht op de drager hecht. Ook andere kleuren dan goud zijn mogelijk, meer bepaald zilver- en metaalkleuren. Zelfs hologrameffecten behoren tot de mogelijkheden. MGI hoopt dit digitale verguldsysteem nog voor 2014 op de markt te brengen. Een andere nieuwigheid die MGI als avant-première voorstelde, was de verniseenheid Nova UV (vernissen van volledige pagina's) voor de digitale persen MGI Meteor. De eenheid werkt in lijn en kan indien nodig losgekoppeld worden. Tijdens de beurs hebben drie Franse drukkers een bestelbon voor de 3D-inkjetvernispers getekend. Vanuit België zouden twee potentiële klanten interesse getoond hebben. In België wordt MGI verdeeld door Sagam (Igepa).