De Gentse digitale drukkerij Reproduct nam eind vorig jaar sectorgenoot Qua-3 uit Mortsel over. Nu wordt ook Basic Design uit Gent een deel van de groep.

"Binnen de offsetwereld is er reeds geruime tijd een consolidatiebeweging aan de gang. Bij de digitale drukkerijen zie je dit nu ook frequenter gebeuren", stelt bestuurder Didier Martens vast. "Om relevant te blijven is het van belang om naast het nastreven van organische groei ook de ogen en oren open te houden voor interessante overnameopportuniteiten."

Gentse bedrijven

Didier Martens en de oprichters van Basic Design, Christine Noterdaeme en Michel Willekens, genereren naar eigen zeggen een win-win voor beide partijen. "Namelijk een sterke uitbreiding van het productassortiment voor Reproduct en een toekomstbestendige nieuwe thuisbasis voor de klanten en medewerkers van Basic Design."

Beide Gentse bedrijven hebben een gelijkaardige basis met het digitaal bedrukken van papier. Daarnaast heeft Basic Design een ruime expertise opgebouwd binnen offsetdrukwerk, signalisatie en presentatiemateriaal zoals spandoeken, stickers, plaatmateriaal, enzovoort.

De activiteiten van Basic Design zullen worden geïntegreerd binnen de bestaande locatie van Reproduct op de Voskenslaan in Gent. Ook alle medewerkers maken de overstap.

De Gentse digitale drukkerij Reproduct nam eind vorig jaar sectorgenoot Qua-3 uit Mortsel over. Nu wordt ook Basic Design uit Gent een deel van de groep."Binnen de offsetwereld is er reeds geruime tijd een consolidatiebeweging aan de gang. Bij de digitale drukkerijen zie je dit nu ook frequenter gebeuren", stelt bestuurder Didier Martens vast. "Om relevant te blijven is het van belang om naast het nastreven van organische groei ook de ogen en oren open te houden voor interessante overnameopportuniteiten."Didier Martens en de oprichters van Basic Design, Christine Noterdaeme en Michel Willekens, genereren naar eigen zeggen een win-win voor beide partijen. "Namelijk een sterke uitbreiding van het productassortiment voor Reproduct en een toekomstbestendige nieuwe thuisbasis voor de klanten en medewerkers van Basic Design."Beide Gentse bedrijven hebben een gelijkaardige basis met het digitaal bedrukken van papier. Daarnaast heeft Basic Design een ruime expertise opgebouwd binnen offsetdrukwerk, signalisatie en presentatiemateriaal zoals spandoeken, stickers, plaatmateriaal, enzovoort.De activiteiten van Basic Design zullen worden geïntegreerd binnen de bestaande locatie van Reproduct op de Voskenslaan in Gent. Ook alle medewerkers maken de overstap.