De Antwerpse ondernemer Didier Martens, sinds 2018 eigenaar van de Gentse digitale drukkerij Reproduct, heeft Qua-3 uit Mortsel overgenomen. Martens, die een financiële opleiding genoot, investeerde de laatste jaren in een nieuwe locatie en een nieuw printerpark voor Reproduct. De digitale drukkerij produceert voor bedrijven, scholen en particulieren. "De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan onze interne structuur, onze organisatie en de modernisering van het machinepark. Dit alles met de duidelijke visie om groei te realiseren", stelt Didier Martens.

Met de overname van sectorgenoot Qua-3 uit Mortsel, zet Martens nu ook in op externe groei. Qua-3 is in 1997 opgericht door Bart Van Overschee en Ann Hectors. "25 jaar geleden hebben we Qua-3 opgericht en met jaarlijkse groeicijfers uitgebouwd tot wat het nu is", verklaart het koppel. "We voelen dat we stilaan tegen onze limieten aanbotsen en willen Qua-3 met dit nieuwe hoofdstuk alle kansen op verdere groei bieden".

Bouwplannen en stickers

De kernactiviteit van beide bedrijven, het digitaal bedrukken van papier, is identiek. "Toch beschikt elk bedrijf over eigen expertise waarvan het volledige klantenbestand voortaan gebruik kan maken", duidt Didier Martens. "Reproduct beschikt over een belangrijke activiteit in het plotten van bouwplannen en technische tekeningen, Qua-3 is bijkomend actief in stickers, outdoor printwerk en signalisatie."

Met deze overname haalt Martens niet alleen extra volume in huis, ook het productenaanbod wordt uitgebreid. "Producten, zoals bijvoorbeeld stickers, die we vroeger dienden uit te besteden kunnen we voortaan in eigen beheer produceren. Daarnaast kunnen beide bedrijven elkaar ondersteunen bij producties op piekmomenten", zegt Didier Martens.

Qua-3 zal vanuit de bestaande locatie in Mortsel als afzonderlijke entiteit opereren binnen de overkoepelende DMMC-groep van Didier Martens. "Alle vertrouwde gezichten blijven aan boord waardoor de continuïteit voor de klanten gewaarborgd blijft", klinkt het.

De twee digitale drukkerijen hebben samen negen mensen in dienst en zullen in 2022 een geconsolideerde omzet realiseren van 1,5 miljoen euro.

De Antwerpse ondernemer Didier Martens, sinds 2018 eigenaar van de Gentse digitale drukkerij Reproduct, heeft Qua-3 uit Mortsel overgenomen. Martens, die een financiële opleiding genoot, investeerde de laatste jaren in een nieuwe locatie en een nieuw printerpark voor Reproduct. De digitale drukkerij produceert voor bedrijven, scholen en particulieren. "De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan onze interne structuur, onze organisatie en de modernisering van het machinepark. Dit alles met de duidelijke visie om groei te realiseren", stelt Didier Martens.Met de overname van sectorgenoot Qua-3 uit Mortsel, zet Martens nu ook in op externe groei. Qua-3 is in 1997 opgericht door Bart Van Overschee en Ann Hectors. "25 jaar geleden hebben we Qua-3 opgericht en met jaarlijkse groeicijfers uitgebouwd tot wat het nu is", verklaart het koppel. "We voelen dat we stilaan tegen onze limieten aanbotsen en willen Qua-3 met dit nieuwe hoofdstuk alle kansen op verdere groei bieden".De kernactiviteit van beide bedrijven, het digitaal bedrukken van papier, is identiek. "Toch beschikt elk bedrijf over eigen expertise waarvan het volledige klantenbestand voortaan gebruik kan maken", duidt Didier Martens. "Reproduct beschikt over een belangrijke activiteit in het plotten van bouwplannen en technische tekeningen, Qua-3 is bijkomend actief in stickers, outdoor printwerk en signalisatie."Met deze overname haalt Martens niet alleen extra volume in huis, ook het productenaanbod wordt uitgebreid. "Producten, zoals bijvoorbeeld stickers, die we vroeger dienden uit te besteden kunnen we voortaan in eigen beheer produceren. Daarnaast kunnen beide bedrijven elkaar ondersteunen bij producties op piekmomenten", zegt Didier Martens.Qua-3 zal vanuit de bestaande locatie in Mortsel als afzonderlijke entiteit opereren binnen de overkoepelende DMMC-groep van Didier Martens. "Alle vertrouwde gezichten blijven aan boord waardoor de continuïteit voor de klanten gewaarborgd blijft", klinkt het.De twee digitale drukkerijen hebben samen negen mensen in dienst en zullen in 2022 een geconsolideerde omzet realiseren van 1,5 miljoen euro.