Dmax is de naam van de grootformaat digitale spotvernismachine voor max. vellenformaten tot 1080 x 780 mm.

Dmax (digital maximum) is een inkjetsysteem dat gezamenlijk werd ontwikkeld door de Zwitserse bedrijven Steinemann Technology en Schmid Rhyner en het Duitse Druckhaus Mainfranken dat de machine in gebruik heeft. Volgens de fabrikant is de Dmax goed voor een productie van 10.000 vel per uur met een verniskwaliteit met een resolutie van 600 dpi. Aan de basis liggen twee door Schmid Rhyner gepatenteerde technologieën: diVar (Digital Varnishing Technology) en een speciale nabehandeling van de vernisfilm (Postprint Enhancement).

De machine beschikt over 20 printkoppen waarmee vernislaagdiktes van 4 g/m² tot 35 g/m² mogelijk zijn. Door de inkjettechnologie kunnen tegelijkertijd verschillende laklaagdikten en texturen in één doorgang naast elkaar op de vellen worden gespoten.

De Dmax is grotendeels uit beproefde standaardcomponenten samengesteld en is met verschillende opties verkrijgbaar. De elektronica werd speciaal voor de machine ontwikkeld. De Dmax wordt bij Steinemann in St. Gallen gebouwd.

Dmax is de naam van de grootformaat digitale spotvernismachine voor max. vellenformaten tot 1080 x 780 mm.Dmax (digital maximum) is een inkjetsysteem dat gezamenlijk werd ontwikkeld door de Zwitserse bedrijven Steinemann Technology en Schmid Rhyner en het Duitse Druckhaus Mainfranken dat de machine in gebruik heeft. Volgens de fabrikant is de Dmax goed voor een productie van 10.000 vel per uur met een verniskwaliteit met een resolutie van 600 dpi. Aan de basis liggen twee door Schmid Rhyner gepatenteerde technologieën: diVar (Digital Varnishing Technology) en een speciale nabehandeling van de vernisfilm (Postprint Enhancement). De machine beschikt over 20 printkoppen waarmee vernislaagdiktes van 4 g/m² tot 35 g/m² mogelijk zijn. Door de inkjettechnologie kunnen tegelijkertijd verschillende laklaagdikten en texturen in één doorgang naast elkaar op de vellen worden gespoten.De Dmax is grotendeels uit beproefde standaardcomponenten samengesteld en is met verschillende opties verkrijgbaar. De elektronica werd speciaal voor de machine ontwikkeld. De Dmax wordt bij Steinemann in St. Gallen gebouwd.