2017 was met bijna 300 digitale persinstallaties, het eerste jaar waarin het aantal nieuw geïnstalleerde digitale labelpersen groter was dan dat van nieuw geïnstalleerde conventionele labelpersen.

Digitale trend zet door

Het is een trend die zich zal doorzetten: 45 % van de FINAT-converters geeft aan dat ze de komende 18 maanden een digitale pers zullen aanschaffen, waarbij de projectie is dat het aantal inkjetpersen de tonergebaseerde en hybride persen zal overtreffen.

Het RADAR-rapport bevat ook details over de investeringsniveaus voor digitale persen. Bijna 60 % van de digitale persen die in 2017 op de Europese markt werden verkocht, had een prijsniveau tussen 250.000 en 750.000 euro. 10% van de digitale persinstallaties had een prijskaartje onder de 250.000 euro en voor 8% van de installaties was het investeringsbedrag groter dan 1 miljoen euro.

Groeisegmenten verschuiven

Historische RADAR-analyse heeft aangetoond dat de sectoren met de hoogste groei voor converters de belangrijke markten van voedingsmiddelen, dranken, gezondheid en schoonheid waren. In de RADAR Converter Survey van dit jaar gaven de respondenten echter aan dat 2017 een jaar van robuuste groei was voor markten zoals automotive, duurzame consumentengoederen en industriële chemicaliën. Ook het dranksegment behoort in 2017 tot de vier labelsectoren die in 2017 de grootste groei lieten optekenen.

FINAT RADAR is een marktrapport dat twee keer per jaar wordt gepubliceerd door de internationale labelvereniging FINAT.

2017 was met bijna 300 digitale persinstallaties, het eerste jaar waarin het aantal nieuw geïnstalleerde digitale labelpersen groter was dan dat van nieuw geïnstalleerde conventionele labelpersen.Het is een trend die zich zal doorzetten: 45 % van de FINAT-converters geeft aan dat ze de komende 18 maanden een digitale pers zullen aanschaffen, waarbij de projectie is dat het aantal inkjetpersen de tonergebaseerde en hybride persen zal overtreffen.Het RADAR-rapport bevat ook details over de investeringsniveaus voor digitale persen. Bijna 60 % van de digitale persen die in 2017 op de Europese markt werden verkocht, had een prijsniveau tussen 250.000 en 750.000 euro. 10% van de digitale persinstallaties had een prijskaartje onder de 250.000 euro en voor 8% van de installaties was het investeringsbedrag groter dan 1 miljoen euro.Historische RADAR-analyse heeft aangetoond dat de sectoren met de hoogste groei voor converters de belangrijke markten van voedingsmiddelen, dranken, gezondheid en schoonheid waren. In de RADAR Converter Survey van dit jaar gaven de respondenten echter aan dat 2017 een jaar van robuuste groei was voor markten zoals automotive, duurzame consumentengoederen en industriële chemicaliën. Ook het dranksegment behoort in 2017 tot de vier labelsectoren die in 2017 de grootste groei lieten optekenen.FINAT RADAR is een marktrapport dat twee keer per jaar wordt gepubliceerd door de internationale labelvereniging FINAT.