"We denken dat mensen het in deze digitale wereld immoreel vinden ongevraagd massa's papier in de bus te moeten trotseren. De hoeveelheid papier per brievenbus brengt energiekosten van 110 euro met zich", zegt Geert Van Boven (56), CEO en samen met Koen Hoebeek en Ben Mahy oprichter van Geo Communications.

Ze hebben plannen om in het najaar in heel Vlaanderen actief te worden. 86 procent van de Vlaamse huishoudens zit online. De basis van het systeem is de CRAB-database, waarin alle adressen in Vlaanderen anoniem zijn opgenomen. Aan elk van die adressen heeft de starter een digitale postbus gekoppeld waarin ongeadresseerde berichten worden gedeponeerd. "Als je je laat registreren, krijg je een melding als er nieuwe documenten in de Postbuzz zitten", legt Van Boven uit. Elke digitale folder of communicatie verdwijnt automatisch na zeven dagen. Er is ook een sociale functie: consumenten kunnen in hun directe omgeving berichten sturen of op andere reageren. Volgens cijfers van de FOD Economie zijn er meer dan 2,6 miljoen huishoudens in het Vlaams Gewest. Van Boven verwacht dat 15 procent daarvan gebruik zal maken van Postbuzz.?

Trends, Ad van Poppel

"We denken dat mensen het in deze digitale wereld immoreel vinden ongevraagd massa's papier in de bus te moeten trotseren. De hoeveelheid papier per brievenbus brengt energiekosten van 110 euro met zich", zegt Geert Van Boven (56), CEO en samen met Koen Hoebeek en Ben Mahy oprichter van Geo Communications. Ze hebben plannen om in het najaar in heel Vlaanderen actief te worden. 86 procent van de Vlaamse huishoudens zit online. De basis van het systeem is de CRAB-database, waarin alle adressen in Vlaanderen anoniem zijn opgenomen. Aan elk van die adressen heeft de starter een digitale postbus gekoppeld waarin ongeadresseerde berichten worden gedeponeerd. "Als je je laat registreren, krijg je een melding als er nieuwe documenten in de Postbuzz zitten", legt Van Boven uit. Elke digitale folder of communicatie verdwijnt automatisch na zeven dagen. Er is ook een sociale functie: consumenten kunnen in hun directe omgeving berichten sturen of op andere reageren. Volgens cijfers van de FOD Economie zijn er meer dan 2,6 miljoen huishoudens in het Vlaams Gewest. Van Boven verwacht dat 15 procent daarvan gebruik zal maken van Postbuzz.?Trends, Ad van Poppel