Apple kijkt bij de samenstelling niet naar het aantal downloads, maar stelt de lijst zelf samen en maakt onderscheid per apparaat. Opvallend is dat Pokémon Go niet voorkomt in de toplijst van Apple, terwijl het één van de grootste hypes van het jaar was. Toch negeert het bedrijf uit Cupertino het spel niet: het krijgt een eervolle vermelding als 'Grootste doorbraak'.

Dat Prisma bij Apple goed scoort is geen verrassing, de fotobewerkingsapp werd het afgelopen jaar geroemd om zijn originaliteit en bruikbaarheid. Met een aantal filters zijn foto's om te zetten in schilderachtige kunstwerken, van pop art tot het expressionisme of een Mondriaan. Om het goed te laten werken wordt er niet simpelweg een laagje over de foto gelegd, maar komt er kunstmatige intelligentie en een neuraal netwerk aan de bewerking te pas.

Clash Royale is een game die afstamt van Clash of Clans, een zeer populair spel voor de iPhone dat eerder al verscheen. De personages uit dat spel komen terug in Clash Royale en het speelt zich af in een fantasiewereld van Clash of Clans.

Dit zijn de beste apps per apparaat:

Beste iPhone app: Prisma

Beste iPhone game: Clash Royale

Beste iPad-app: Sketchbook Motion

Beste iPad-game: Severed

Beste Apple TV-app: Twitter

Beste Apple TV-game: Riptide GP- Renegade

Beste Apple Watch-app: MySwimPro

Beste Apple Watch-game: Field Day

Beste Mac-app: Bear

Beste Mac-game: Life is Strange

Wim Kopinga, Journalist DataNews.be

Apple kijkt bij de samenstelling niet naar het aantal downloads, maar stelt de lijst zelf samen en maakt onderscheid per apparaat. Opvallend is dat Pokémon Go niet voorkomt in de toplijst van Apple, terwijl het één van de grootste hypes van het jaar was. Toch negeert het bedrijf uit Cupertino het spel niet: het krijgt een eervolle vermelding als 'Grootste doorbraak'. Dat Prisma bij Apple goed scoort is geen verrassing, de fotobewerkingsapp werd het afgelopen jaar geroemd om zijn originaliteit en bruikbaarheid. Met een aantal filters zijn foto's om te zetten in schilderachtige kunstwerken, van pop art tot het expressionisme of een Mondriaan. Om het goed te laten werken wordt er niet simpelweg een laagje over de foto gelegd, maar komt er kunstmatige intelligentie en een neuraal netwerk aan de bewerking te pas.Clash Royale is een game die afstamt van Clash of Clans, een zeer populair spel voor de iPhone dat eerder al verscheen. De personages uit dat spel komen terug in Clash Royale en het speelt zich af in een fantasiewereld van Clash of Clans.Dit zijn de beste apps per apparaat:Beste iPhone app: PrismaBeste iPhone game: Clash RoyaleBeste iPad-app: Sketchbook MotionBeste iPad-game: SeveredBeste Apple TV-app: TwitterBeste Apple TV-game: Riptide GP- RenegadeBeste Apple Watch-app: MySwimProBeste Apple Watch-game: Field DayBeste Mac-app: BearBeste Mac-game: Life is StrangeWim Kopinga, Journalist DataNews.be