Het in Huldenberg gevestigde Dog Chef biedt via een webshop gepersonaliseerde hondenmenu's aan. Op basis van een tiental parameters wordt de ideale hoeveelheid voeding voor elke hond bepaald.

"Voorheen maakten we gebruik van een standaard foodbox van DS Smith. Deze werkte prima, maar door onze recente groei veranderden ook onze behoeften", zegt Eline Bairiot, de inkoopmanager van Dog Chef.

Steviger en compacter

"Door samen met DS Smith naar de eisen en bijzonderheden van onze verzendingen te kijken, kwamen we er al snel achter dat we de standaard foodbox konden optimaliseren. We besloten om het formaat van de foodbox aan te passen en de palletstapeling en transport te optimaliseren met als doel om de handteerbaarheid voor de koerier en de eindklant te verbeteren", stelt Bairiot.

De designers van DS Smith bedachten het nieuwe ontwerp. Door het aanpassen van de dekselconstructie kon de hoogte nog verder worden teruggebracht. Hierdoor bleken de handvatten op dit nieuwe ontwerp overbodig en kon de stevigheid nog verder worden verbeterd. Het uiteindelijke resultaat is een verpakking die niet alleen makkelijker hanteerbaar is voor de klant, maar ook nog eens 10,4 procent karton bespaart.

Het in Huldenberg gevestigde Dog Chef biedt via een webshop gepersonaliseerde hondenmenu's aan. Op basis van een tiental parameters wordt de ideale hoeveelheid voeding voor elke hond bepaald."Voorheen maakten we gebruik van een standaard foodbox van DS Smith. Deze werkte prima, maar door onze recente groei veranderden ook onze behoeften", zegt Eline Bairiot, de inkoopmanager van Dog Chef."Door samen met DS Smith naar de eisen en bijzonderheden van onze verzendingen te kijken, kwamen we er al snel achter dat we de standaard foodbox konden optimaliseren. We besloten om het formaat van de foodbox aan te passen en de palletstapeling en transport te optimaliseren met als doel om de handteerbaarheid voor de koerier en de eindklant te verbeteren", stelt Bairiot.De designers van DS Smith bedachten het nieuwe ontwerp. Door het aanpassen van de dekselconstructie kon de hoogte nog verder worden teruggebracht. Hierdoor bleken de handvatten op dit nieuwe ontwerp overbodig en kon de stevigheid nog verder worden verbeterd. Het uiteindelijke resultaat is een verpakking die niet alleen makkelijker hanteerbaar is voor de klant, maar ook nog eens 10,4 procent karton bespaart.