De N730i is uitgerust met 1200 dpi Bitstar-printkoppen van Brother. Brother heeft in de textielindustrie heel veel ervaring met 1200 dpi piezo-printkoppen waarvan er zo'n 20 miljoen in gebruik zijn. De ontwikkeling van het Generatie 7-platform ging in 2015 van start toen Domino een onderdeel werd van Brother. Het doel was de ontwikkeling van een snelle pers met een hoge resolutie.

De printkoppen van de Domino N730i spuiten inktdruppeltjes van 2,1; 2,8 en 3,3 picoliter. Dat moet zorgen voor scherpe randen en natuurlijke kleurovergangen. De pers compenseert niet voor missing nozzles: "We hebben het niet nodig. We hebben al 200 miljard druppeltjes afgevuurd en het blijkt niet nodig."

De nieuwe labelpers heeft tot 7 kleuren aan boord (CMYKOVW) waarmee 92% van het Pantone kleurenbereik zou kunnen worden afgedekt. Optioneel is een flexo-primerstation vóór het printgedeelte, waardoor op meer ondergronden waaronder niet-gecoate media kan worden geprint. Achter het printstation kan ook nog een optioneel flexostation worden geplaatst voor (goedkoop) wit, steunkleuren of vernis. Het digitale wit van de inkjetpers haalt een opaciteit van 76%. De machine beschikt over de nieuwe SunLight grafische gebruikersinterface. Er is werk gemaakt van de automatisatie van de instelling van de pers waardoor die binnen de minuut klaar zou zijn om te printen. De pers kan in- en uitvoerrollen verwerken met een diameter van 1 meter. Er wordt gebruik gemaakt van de frontend Esko DFE v3.0. De eerste pers draait productie bij de Olympus Print Group in Leeds.

De persen en inkjetoplossingen (waarvan inbouwunits voor conventionele persen) van het Generatie 6-platform met een resolutie van 600 dpi, blijven bestaan. Daarvan zijn er ongeveer 1000 installaties wereldwijd. En voor een groot gedeelte van de labeljobs volstaat nog steeds 600 dpi. "Maar de lat gaat altijd hoger en komt nooit naar beneden," zei Adrian Brown, eigenaar van de Olympus Print Group, tijdens het webinar waarop de Domino N730i aan de wereld werd getoond.

De N730i is uitgerust met 1200 dpi Bitstar-printkoppen van Brother. Brother heeft in de textielindustrie heel veel ervaring met 1200 dpi piezo-printkoppen waarvan er zo'n 20 miljoen in gebruik zijn. De ontwikkeling van het Generatie 7-platform ging in 2015 van start toen Domino een onderdeel werd van Brother. Het doel was de ontwikkeling van een snelle pers met een hoge resolutie.De printkoppen van de Domino N730i spuiten inktdruppeltjes van 2,1; 2,8 en 3,3 picoliter. Dat moet zorgen voor scherpe randen en natuurlijke kleurovergangen. De pers compenseert niet voor missing nozzles: "We hebben het niet nodig. We hebben al 200 miljard druppeltjes afgevuurd en het blijkt niet nodig."De nieuwe labelpers heeft tot 7 kleuren aan boord (CMYKOVW) waarmee 92% van het Pantone kleurenbereik zou kunnen worden afgedekt. Optioneel is een flexo-primerstation vóór het printgedeelte, waardoor op meer ondergronden waaronder niet-gecoate media kan worden geprint. Achter het printstation kan ook nog een optioneel flexostation worden geplaatst voor (goedkoop) wit, steunkleuren of vernis. Het digitale wit van de inkjetpers haalt een opaciteit van 76%. De machine beschikt over de nieuwe SunLight grafische gebruikersinterface. Er is werk gemaakt van de automatisatie van de instelling van de pers waardoor die binnen de minuut klaar zou zijn om te printen. De pers kan in- en uitvoerrollen verwerken met een diameter van 1 meter. Er wordt gebruik gemaakt van de frontend Esko DFE v3.0. De eerste pers draait productie bij de Olympus Print Group in Leeds.De persen en inkjetoplossingen (waarvan inbouwunits voor conventionele persen) van het Generatie 6-platform met een resolutie van 600 dpi, blijven bestaan. Daarvan zijn er ongeveer 1000 installaties wereldwijd. En voor een groot gedeelte van de labeljobs volstaat nog steeds 600 dpi. "Maar de lat gaat altijd hoger en komt nooit naar beneden," zei Adrian Brown, eigenaar van de Olympus Print Group, tijdens het webinar waarop de Domino N730i aan de wereld werd getoond.