De K630i is een evolutie van het systeem MonoCube van het Zwitserse bedrijf Graph Tech AG. Dat systeem werd in 2012 op de markt gebracht, net voor Domino dat toen aandeelhouder was van Graph Tech AG, het hele bedrijf in handen kreeg

Philip Easton, directeur van de afdeling digitale printoplossingen van Domino, merkt op: "Voor Domino is de K630i een logische evolutie in de digitale druk, na de digitale module K600i die in 2010 uitgebracht werd, en de digitale etikettenpers N600i uit 2012. Die laatste machine is ondertussen geëvolueerd tot de N610i die nu tot zeven kleuren kan printen. De K630i is ontwikkeld op basis van dezelfde technologie, de i-Tech technologie van Domino, waarmee die twee andere machines een leiderspositie in hun respectieve markten hebben kunnen veroveren."

De productiesnelheid van de K630i bedraagt 75 m/min of 150 m/min. De printbreedte varieert van 333 over 445 tot 558 mm. Bovendien biedt de machine de mogelijkheid om in hetzelfde chassis recto of recto/verso te printen. Het printsysteem wordt geleverd met de Domino Editor RIP, een server die PDF-, IPDS- en AFP-bestanden kan verwerken.

Het inktaanbod voor de printer omvat zowel goedkope pigmentinkten op waterbasis als UV-inkten die een uitzonderlijk goede beeldweergave mogelijk maken. Die laatste inktsoort is bedoeld voor gestreken glanspapier zoals dat veel gebruikt wordt in direct-marketingtoepassingen. In verband met de inkten vertelt Philip Easton nog: "Inkten met UV-droging bieden een reëel alternatief voor drukkers die zich in de direct-marketingsector willen differentiëren. Die sterk glanzende inkt valt sterk op en maakt het mogelijk om zowel glanzende als matte gestreken papiersoorten te gebruiken, wat onmogelijk is met inkten op waterbasis." Moeten we vermelden dat Domino zijn eigen inkten op de markt brengt?

De digitale printer K630i werd op de Hunkeler Innovation Days, van 23 tot 26 februari in Zwitserland, voorgesteld. In Europa en Noord-Amerika zijn er op het ogenblik vier exemplaren van geïnstalleerd die elk tussen de 2 en 12 miljoen A4-pagina's per maand produceren. Voor de Hunkeler Innovation Days had het bedrijf nog bestellingen voor vijf andere exemplaren genoteerd.

De K630i is een evolutie van het systeem MonoCube van het Zwitserse bedrijf Graph Tech AG. Dat systeem werd in 2012 op de markt gebracht, net voor Domino dat toen aandeelhouder was van Graph Tech AG, het hele bedrijf in handen kreegPhilip Easton, directeur van de afdeling digitale printoplossingen van Domino, merkt op: "Voor Domino is de K630i een logische evolutie in de digitale druk, na de digitale module K600i die in 2010 uitgebracht werd, en de digitale etikettenpers N600i uit 2012. Die laatste machine is ondertussen geëvolueerd tot de N610i die nu tot zeven kleuren kan printen. De K630i is ontwikkeld op basis van dezelfde technologie, de i-Tech technologie van Domino, waarmee die twee andere machines een leiderspositie in hun respectieve markten hebben kunnen veroveren." De productiesnelheid van de K630i bedraagt 75 m/min of 150 m/min. De printbreedte varieert van 333 over 445 tot 558 mm. Bovendien biedt de machine de mogelijkheid om in hetzelfde chassis recto of recto/verso te printen. Het printsysteem wordt geleverd met de Domino Editor RIP, een server die PDF-, IPDS- en AFP-bestanden kan verwerken.Het inktaanbod voor de printer omvat zowel goedkope pigmentinkten op waterbasis als UV-inkten die een uitzonderlijk goede beeldweergave mogelijk maken. Die laatste inktsoort is bedoeld voor gestreken glanspapier zoals dat veel gebruikt wordt in direct-marketingtoepassingen. In verband met de inkten vertelt Philip Easton nog: "Inkten met UV-droging bieden een reëel alternatief voor drukkers die zich in de direct-marketingsector willen differentiëren. Die sterk glanzende inkt valt sterk op en maakt het mogelijk om zowel glanzende als matte gestreken papiersoorten te gebruiken, wat onmogelijk is met inkten op waterbasis." Moeten we vermelden dat Domino zijn eigen inkten op de markt brengt?De digitale printer K630i werd op de Hunkeler Innovation Days, van 23 tot 26 februari in Zwitserland, voorgesteld. In Europa en Noord-Amerika zijn er op het ogenblik vier exemplaren van geïnstalleerd die elk tussen de 2 en 12 miljoen A4-pagina's per maand produceren. Voor de Hunkeler Innovation Days had het bedrijf nog bestellingen voor vijf andere exemplaren genoteerd.