De Digital Printing Solutions Division van Domino heeft in de universiteitsstad Cambridge een nieuw demonstratiecentrum van 500 m² geopend. Het volledige terrein beslaat er 3.500 m². Het bedrijf nam ook nog eens 50 nieuwe mensen in dienst vanwege de groeiverwachtingen voor digitaal inkjetprinten. De afdeling in Cambridge biedt nu werk aan 100 mensen. Domino's inkjettechnologie wordt gebruikt op conventionele druk-, afwerkings- of mailingsystemen van andere fabrikanten voor hybride drukwerkproductie (inline monochroom variabel data printen); in de eigen N610i labelpers; of als OEM-oplossing in systemen van anderen.

Domino werd opgericht in 1978, realiseerde in 2013 een omzet van 335 miljoen pond en telt meer dan 2.200 medewerkers in 20 landen. De firma haalt 88 % van zijn omzet uit codeer- en markeersystemen. 12 % van de omzet komt uit digitaal printen. Een eerste prototype van een digitale labepers was te zien op Labelexpo in 2009. De pers werkte toen met watergebaseerde inkten. De ontwikkeling van een digitale kleuren labelpers kwam in een stroomversnelling terecht, na de overname van het Zwitserse Graph-Tech in juli 2012.

De huidige Domino N610i-labelpers gebruikt UV-inkten, is uitgerust met LED-droging, heeft een resolutie van 600 x 600 dpi en haalt een snelheid tot 75 m/min. Met de labelpers kunnen vier kleuren plus 2 x wit worden geprint. De mogelijkheid voor twee extra kleuren is al in de machine voorzien. De 333 mm brede pers kan werken vanaf bobijnen met een diameter van 100 cm. Na de Labelexpo van vorig jaar, kreeg de pers een koelrol ingebouwd waardoor warmtegevoelige materialen kunnen beprint worden.

Domino gelooft sterk in inline afwerking om maximaal voordeel te halen uit digitale labeldruk. De fabrikant is echter geen voorstander van digitale stanssystemen, omdat ze nog te traag zijn ten opzichte van de snelheden van de persen. "De trend naar inline afwerking is in ieder geval ingezet omdat het economisch zinvol is. We begrijpen niet waarom bedrijven nog over inline afwerken struikelen!", aldus de mening van het Domino management.

De Digital Printing Solutions Division van Domino heeft in de universiteitsstad Cambridge een nieuw demonstratiecentrum van 500 m² geopend. Het volledige terrein beslaat er 3.500 m². Het bedrijf nam ook nog eens 50 nieuwe mensen in dienst vanwege de groeiverwachtingen voor digitaal inkjetprinten. De afdeling in Cambridge biedt nu werk aan 100 mensen. Domino's inkjettechnologie wordt gebruikt op conventionele druk-, afwerkings- of mailingsystemen van andere fabrikanten voor hybride drukwerkproductie (inline monochroom variabel data printen); in de eigen N610i labelpers; of als OEM-oplossing in systemen van anderen. Domino werd opgericht in 1978, realiseerde in 2013 een omzet van 335 miljoen pond en telt meer dan 2.200 medewerkers in 20 landen. De firma haalt 88 % van zijn omzet uit codeer- en markeersystemen. 12 % van de omzet komt uit digitaal printen. Een eerste prototype van een digitale labepers was te zien op Labelexpo in 2009. De pers werkte toen met watergebaseerde inkten. De ontwikkeling van een digitale kleuren labelpers kwam in een stroomversnelling terecht, na de overname van het Zwitserse Graph-Tech in juli 2012. De huidige Domino N610i-labelpers gebruikt UV-inkten, is uitgerust met LED-droging, heeft een resolutie van 600 x 600 dpi en haalt een snelheid tot 75 m/min. Met de labelpers kunnen vier kleuren plus 2 x wit worden geprint. De mogelijkheid voor twee extra kleuren is al in de machine voorzien. De 333 mm brede pers kan werken vanaf bobijnen met een diameter van 100 cm. Na de Labelexpo van vorig jaar, kreeg de pers een koelrol ingebouwd waardoor warmtegevoelige materialen kunnen beprint worden.Domino gelooft sterk in inline afwerking om maximaal voordeel te halen uit digitale labeldruk. De fabrikant is echter geen voorstander van digitale stanssystemen, omdat ze nog te traag zijn ten opzichte van de snelheden van de persen. "De trend naar inline afwerking is in ieder geval ingezet omdat het economisch zinvol is. We begrijpen niet waarom bedrijven nog over inline afwerken struikelen!", aldus de mening van het Domino management.