"Deze awards bewijzen dat we een waardevolle partner zijn voor merkeigenaren", reageert CEO Frank Ohle. "Vooral met de komende Europese regelgeving op het gebied van verpakkingen en verpakkingsafval (PPWR, nvdr.). Tegen 2030 moeten alle verpakkingen op de EU-markt herbruikbaar of recyclebaar zijn." De drie bekroonde verpakkingen zijn voorbeelden van de actuele shift van kunststof naar vouwkarton.

Kartonnen verpakking

De kindveilige, kartonnen verpakking voor de Ariel wasmiddelpods van Procter & Gamble won de 'European Carton Excellence Award' in de categorie General Packaging/Recycled Fibre. De verpakking is gemaakt van gerecycleerde vezels zodat consumenten deze kunnen weggooien bij het papier en karton. VGP werkte mee aan het nieuwe ontwerp, waardoor de industriële productie werd verbeterd. De verpakking wordt in een platte, voorgelijmde vorm afgeleverd, wat de efficiëntie in de supply chain ten goede komt.

De winnende kartonnen verpakking voor de wasmiddelpods van het merk Ariel.

Flexibel en niet te scheuren

De 'Cambotainer' van VGP won een Gold Award. Voor het Lenor-merk van Procter & Gamble werd de bestaande plastic verpakking, samengesteld uit een verschillende componenten, vervangen door een vouwkartonnen verpakking uit één stuk.

Bitburger Braugruppe wou de plastic handvatten en krimpfolies op hun bierverpakkingen vervangen. VGP hielp bij de ontwikkeling van een milieuvriendelijke oplossing. Ze integreerden het handvat in de structuur van de kartonnen verpakking, zonder gebruik te maken van verstevigingstape. De nieuwe verpakking, goed voor een Platinum Award, is flexibel en niet te scheuren.

Voor de Bitburger Braugruppe ontwikkelde VGP een 'Retro Multipack'.
"Deze awards bewijzen dat we een waardevolle partner zijn voor merkeigenaren", reageert CEO Frank Ohle. "Vooral met de komende Europese regelgeving op het gebied van verpakkingen en verpakkingsafval (PPWR, nvdr.). Tegen 2030 moeten alle verpakkingen op de EU-markt herbruikbaar of recyclebaar zijn." De drie bekroonde verpakkingen zijn voorbeelden van de actuele shift van kunststof naar vouwkarton.De kindveilige, kartonnen verpakking voor de Ariel wasmiddelpods van Procter & Gamble won de 'European Carton Excellence Award' in de categorie General Packaging/Recycled Fibre. De verpakking is gemaakt van gerecycleerde vezels zodat consumenten deze kunnen weggooien bij het papier en karton. VGP werkte mee aan het nieuwe ontwerp, waardoor de industriële productie werd verbeterd. De verpakking wordt in een platte, voorgelijmde vorm afgeleverd, wat de efficiëntie in de supply chain ten goede komt. De 'Cambotainer' van VGP won een Gold Award. Voor het Lenor-merk van Procter & Gamble werd de bestaande plastic verpakking, samengesteld uit een verschillende componenten, vervangen door een vouwkartonnen verpakking uit één stuk.Bitburger Braugruppe wou de plastic handvatten en krimpfolies op hun bierverpakkingen vervangen. VGP hielp bij de ontwikkeling van een milieuvriendelijke oplossing. Ze integreerden het handvat in de structuur van de kartonnen verpakking, zonder gebruik te maken van verstevigingstape. De nieuwe verpakking, goed voor een Platinum Award, is flexibel en niet te scheuren.