Elk jaar bekroont de EDP de meest innovatieve producten. De experts beoordelen de kwaliteit, de toegevoegde waarde voor de gebruiker, de ondersteuning en de dienstverlening. Voor de elfde opeenvolgende keer wint Agfa een award van de EDP.

Jeti Tauro

De Jeti Tauro H3300 UHS LED won in de categorie 'Grootformaatdruk - vlakbed-/hybride printers met een printsnelheid van meer dan 250 m²/u'. De Jeti Tauro H3300 UHS is de recentste versie van de inkjetpers van Agfa. De printer met een breedte van 3,3 m is bestemd voor de productie van uithangborden, affiches en golfkarton. De machine kan tot 600 vierkante meter per uur bedrukken. Volgens de EDP-jury brengt de Jeti Tauro "meer volumetoepassingen binnen handbereik. Een snelle laadeenheid met dubbele poort maakt het mogelijk om de hoge printsnelheid maximaal te benutten."

InterioJet 3300

De InterioJet 3300 maakt gebruik van de inkjetinkten op waterbasis van Agfa om kleine en middelgrote oplagen van decorpapier te vervaardigen die vervolgens op gelamineerde oppervlakken overgezet worden. Met haar constante drukkwaliteit komt de machine tegemoet aan de vraag van de markt voor binnenhuisdecoratie. Ze maakt komaf met de beperkingen van de diepdruk omdat ze geen rekening moet houden met de lengte van de cilinder. De machine kan dus niet-repetitieve en gepersonaliseerde prints vervaardigen. "De machine draagt bij tot de overgang van de analoge naar digitale druk en maakt het mogelijk om sneller op de behoeften van de markt in te spelen", klinkt het in het oordeel van de EDP.

Alussa

Alussa is een inkjettechnologie om leder voor uiteenlopende markten te bedrukken, zoals voor binnenhuisdecoratie, mode, de autosector, enzovoort. Het Alussa-systeem omvat de printer Alussa eTU, de inkten Alussa iUL10 en een software voor het beheer van de workflow. EDP: "Alussa maakt het mogelijk om op industriële schaal leder te bedrukken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van vier kleuren plus wit wat zelfs op gekleurd leder een betrouwbaar resultaat oplevert. In combinatie met de coatings voor leer die in samenwerking met TFL ontwikkeld werden, krijgen de kleuren een slijtvastheid die uniek genoemd mag worden."

Elk jaar bekroont de EDP de meest innovatieve producten. De experts beoordelen de kwaliteit, de toegevoegde waarde voor de gebruiker, de ondersteuning en de dienstverlening. Voor de elfde opeenvolgende keer wint Agfa een award van de EDP.De Jeti Tauro H3300 UHS LED won in de categorie 'Grootformaatdruk - vlakbed-/hybride printers met een printsnelheid van meer dan 250 m²/u'. De Jeti Tauro H3300 UHS is de recentste versie van de inkjetpers van Agfa. De printer met een breedte van 3,3 m is bestemd voor de productie van uithangborden, affiches en golfkarton. De machine kan tot 600 vierkante meter per uur bedrukken. Volgens de EDP-jury brengt de Jeti Tauro "meer volumetoepassingen binnen handbereik. Een snelle laadeenheid met dubbele poort maakt het mogelijk om de hoge printsnelheid maximaal te benutten."De InterioJet 3300 maakt gebruik van de inkjetinkten op waterbasis van Agfa om kleine en middelgrote oplagen van decorpapier te vervaardigen die vervolgens op gelamineerde oppervlakken overgezet worden. Met haar constante drukkwaliteit komt de machine tegemoet aan de vraag van de markt voor binnenhuisdecoratie. Ze maakt komaf met de beperkingen van de diepdruk omdat ze geen rekening moet houden met de lengte van de cilinder. De machine kan dus niet-repetitieve en gepersonaliseerde prints vervaardigen. "De machine draagt bij tot de overgang van de analoge naar digitale druk en maakt het mogelijk om sneller op de behoeften van de markt in te spelen", klinkt het in het oordeel van de EDP.Alussa is een inkjettechnologie om leder voor uiteenlopende markten te bedrukken, zoals voor binnenhuisdecoratie, mode, de autosector, enzovoort. Het Alussa-systeem omvat de printer Alussa eTU, de inkten Alussa iUL10 en een software voor het beheer van de workflow. EDP: "Alussa maakt het mogelijk om op industriële schaal leder te bedrukken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van vier kleuren plus wit wat zelfs op gekleurd leder een betrouwbaar resultaat oplevert. In combinatie met de coatings voor leer die in samenwerking met TFL ontwikkeld werden, krijgen de kleuren een slijtvastheid die uniek genoemd mag worden."