De online drukerij Pixartprinting heeft nu de grootste Europese geïnstalleerde basis van HUV-persen van Komori in huis. Drie nieuwe exemplaren van de GL840P LED HUV en twee bestaande modellen met het HUV systeem draaien in de vestiging van Quarto d'Altino (Venetië, Italië) productie. Daardoor beschikt deze belangrijke online drukleverancier nu over het grootste aantal 8-kleurenpersen (70 x 100) van de Japanse constructeur die met die droogtechnologie zijn uitgerust.

De keuze om van traditionele offset naar HUV en LED HUV over te stappen, werd ingegeven door de noodzaak om de productiecyclus te optimaliseren. Omdat het drukwerk onmiddelijk droog is en weinig warmte wordt ontwikkeld, maakt deze technologie het mogelijk om sneller een ruim gamma dragers te bedrukken, en om de algemene productiviteit te doen toenemen.

De configuratie van de machines stelt Pixartprinting in staat om verder te automatiseren - de platenwissels en het kleurbeheer bijvoorbeeld verlopen nu volledig automatisch. Paolo Roatta, algemeen directeur van Pixartprinting: "Door de processen almaar meer te standaardiseren en te automatiseren, kunnen we de productietijd verminderen en tegelijk de kwaliteit verbeteren. Daardoor garanderen we dat de bestellingen efficiënt verwerkt worden en de klanten tevreden zijn."

De samenwerking tussen Pixartprinting en Komori, ging in 2009 van start. Pixartprinting werd in 2014 overgenomen door Cimpress (Vistaprint).

De online drukerij Pixartprinting heeft nu de grootste Europese geïnstalleerde basis van HUV-persen van Komori in huis. Drie nieuwe exemplaren van de GL840P LED HUV en twee bestaande modellen met het HUV systeem draaien in de vestiging van Quarto d'Altino (Venetië, Italië) productie. Daardoor beschikt deze belangrijke online drukleverancier nu over het grootste aantal 8-kleurenpersen (70 x 100) van de Japanse constructeur die met die droogtechnologie zijn uitgerust.De keuze om van traditionele offset naar HUV en LED HUV over te stappen, werd ingegeven door de noodzaak om de productiecyclus te optimaliseren. Omdat het drukwerk onmiddelijk droog is en weinig warmte wordt ontwikkeld, maakt deze technologie het mogelijk om sneller een ruim gamma dragers te bedrukken, en om de algemene productiviteit te doen toenemen. De configuratie van de machines stelt Pixartprinting in staat om verder te automatiseren - de platenwissels en het kleurbeheer bijvoorbeeld verlopen nu volledig automatisch. Paolo Roatta, algemeen directeur van Pixartprinting: "Door de processen almaar meer te standaardiseren en te automatiseren, kunnen we de productietijd verminderen en tegelijk de kwaliteit verbeteren. Daardoor garanderen we dat de bestellingen efficiënt verwerkt worden en de klanten tevreden zijn."De samenwerking tussen Pixartprinting en Komori, ging in 2009 van start. Pixartprinting werd in 2014 overgenomen door Cimpress (Vistaprint).