De coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten in de drukkerijsector. Cartim Print BV, gevestigd in Gentbrugge, heeft naar eigen zeggen de storm goed doorstaan. De omzet kromp in 2020 met vijftien procent maar de Oost-Vlaamse 'drukker voor drukkers' dook niet in het rood. Al beseft zaakvoerder Ludo Goedertier (54) dat je meer troeven in handen hebt "als je kunt rekenen op de ruggensteun van een sterke groep."

Nieuwe aandeelhouder

Die vond hij in de familiale investeringsmaatschappij Nano Capital die al enkele bedrijven uit de grafische en communicatiesector in portefeuille heeft. Volgens Goedertier zijn er met de intrede van de nieuwe aandeelhouder ook nieuwe investeringen in machines gepland. "Cartim Print behoudt zijn naam en eigenheid en blijft als zelfstandige entiteit bestaan", zegt Ludo Goedertier. Hij blijft aan boord als bestuurder en zaakvoerder. Het bedrag van de investering werd niet bekend gemaakt.

"Dankzij deze kapitaaloperatie beschikken we niet alleen over meer middelen voor nieuwe investeringen, we kunnen ook het management verder professionaliseren en de continuïteit verzekeren", stelt Goedertier.

Professionele webshop

Cartim Print BV profileert zich als onderaannemer voor de grafische industrie. "Zo hoeven kleinere drukkerijen geen dure machines te kopen waarvan ze de capaciteit niet optimaal kunnen benutten", duidt Ludo Goedertier. Het bedrijf werkt voor drukkerijen, kartonnagebedrijven en grafische webshops. Cartim Print realiseert een omzet van 8,5 miljoen euro met een veertigtal werknemers. Tachtig procent van de omzet wordt gegenereerd via de professionele webshop van het bedrijf.

Cartim Print in Gentbrugge profileert zich als onderaannemer voor de grafische industrie.
De coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten in de drukkerijsector. Cartim Print BV, gevestigd in Gentbrugge, heeft naar eigen zeggen de storm goed doorstaan. De omzet kromp in 2020 met vijftien procent maar de Oost-Vlaamse 'drukker voor drukkers' dook niet in het rood. Al beseft zaakvoerder Ludo Goedertier (54) dat je meer troeven in handen hebt "als je kunt rekenen op de ruggensteun van een sterke groep."Die vond hij in de familiale investeringsmaatschappij Nano Capital die al enkele bedrijven uit de grafische en communicatiesector in portefeuille heeft. Volgens Goedertier zijn er met de intrede van de nieuwe aandeelhouder ook nieuwe investeringen in machines gepland. "Cartim Print behoudt zijn naam en eigenheid en blijft als zelfstandige entiteit bestaan", zegt Ludo Goedertier. Hij blijft aan boord als bestuurder en zaakvoerder. Het bedrag van de investering werd niet bekend gemaakt."Dankzij deze kapitaaloperatie beschikken we niet alleen over meer middelen voor nieuwe investeringen, we kunnen ook het management verder professionaliseren en de continuïteit verzekeren", stelt Goedertier.Cartim Print BV profileert zich als onderaannemer voor de grafische industrie. "Zo hoeven kleinere drukkerijen geen dure machines te kopen waarvan ze de capaciteit niet optimaal kunnen benutten", duidt Ludo Goedertier. Het bedrijf werkt voor drukkerijen, kartonnagebedrijven en grafische webshops. Cartim Print realiseert een omzet van 8,5 miljoen euro met een veertigtal werknemers. Tachtig procent van de omzet wordt gegenereerd via de professionele webshop van het bedrijf.