Drukkerij Boone-Roosens treedt tegelijkertijd toe tot de Graphius Groep, een overkoepelende structuur waarin Geers Offset en 5 andere Oost-Vlaamse drukkerijen hun krachten hebben gebundeld. Deze bedrijven zijn alle gecentraliseerd op één site in Gent (Oostakker) waar begin 2012 een verticaal geïntegreerde drukkerij werd opgezet.

De toetreding tot Boone-Roosens betekent voor de Graphius Groep dat ze voortaan kan rekenen op een tweede productiesite, die van Boone-Roosens in Lot. Van hieruit krijgt de klantenbenadering en service in Midden- en Zuid-België een nieuwe impuls met positieve impulsen voor de hele groep.

Een aantal administratieve taken en aankoopactiviteiten zullen op groepsniveau worden uitgevoerd. Daardoor kunnen de beschikbare tijd en middelen meer nog dan vroeger, in het productieproces worden gestoken. Vennootschap, naam, team en commerciële aanpak blijven dezelfde. Dit alles meldt Luc Roesems, gedelegeerd bestuurder van Boone-Roosens.

Nvdr:

De toetreding van Boone-Roosens tot de Graphius Groep is een nieuwe stap in de aan de gang zijnde consolidatiegolf in de Belgische grafische industrie. Schaalgrootte biedt het voordeel dat goedkoper kan aangekocht en investeringen gemakkelijker gefinancierd kunnen worden. De drukwerkopdrachten kunnen ook gunstiger over het grotere en meer verscheiden machinepark worden gespreid. Kleinere bedrijven zullen steeds meer moeten opboksen tegen grafische 'supermarkten' en dat wordt een heel karwei. Met Boone-Roosens heeft de Graphius-groep een Brussels bruggenhoofd voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. Claes-Roels fusioneerde begin dit jaar nog met The Factory. Het krijgt nu een ander grote grafische groep in deze regio naast zich. De toetreding tot de Graphius Groep biedt Boone-Roosens ook de mogelijkheid om een specialiteit in een nichesegment verder uit te bouwen, die van het drukken van (wet glue) natlijmetiketten.

Drukkerij Boone-Roosens treedt tegelijkertijd toe tot de Graphius Groep, een overkoepelende structuur waarin Geers Offset en 5 andere Oost-Vlaamse drukkerijen hun krachten hebben gebundeld. Deze bedrijven zijn alle gecentraliseerd op één site in Gent (Oostakker) waar begin 2012 een verticaal geïntegreerde drukkerij werd opgezet. De toetreding tot Boone-Roosens betekent voor de Graphius Groep dat ze voortaan kan rekenen op een tweede productiesite, die van Boone-Roosens in Lot. Van hieruit krijgt de klantenbenadering en service in Midden- en Zuid-België een nieuwe impuls met positieve impulsen voor de hele groep.Een aantal administratieve taken en aankoopactiviteiten zullen op groepsniveau worden uitgevoerd. Daardoor kunnen de beschikbare tijd en middelen meer nog dan vroeger, in het productieproces worden gestoken. Vennootschap, naam, team en commerciële aanpak blijven dezelfde. Dit alles meldt Luc Roesems, gedelegeerd bestuurder van Boone-Roosens. Nvdr:De toetreding van Boone-Roosens tot de Graphius Groep is een nieuwe stap in de aan de gang zijnde consolidatiegolf in de Belgische grafische industrie. Schaalgrootte biedt het voordeel dat goedkoper kan aangekocht en investeringen gemakkelijker gefinancierd kunnen worden. De drukwerkopdrachten kunnen ook gunstiger over het grotere en meer verscheiden machinepark worden gespreid. Kleinere bedrijven zullen steeds meer moeten opboksen tegen grafische 'supermarkten' en dat wordt een heel karwei. Met Boone-Roosens heeft de Graphius-groep een Brussels bruggenhoofd voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. Claes-Roels fusioneerde begin dit jaar nog met The Factory. Het krijgt nu een ander grote grafische groep in deze regio naast zich. De toetreding tot de Graphius Groep biedt Boone-Roosens ook de mogelijkheid om een specialiteit in een nichesegment verder uit te bouwen, die van het drukken van (wet glue) natlijmetiketten.