Drukkerij Bosmans in Lommel focust de laatste jaren op de productie van verpakkingen en luxe drukwerk. Met het BRCGS-certificaat (British Retail Consortium Global Standards) kan het aanbod uitgebreid worden met verpakkingen voor voedingsmiddelen.

"De BRCGS-norm is in de voedingsindustrie een belangrijke certificering", duidt Bern Bosmans, de eigenaar van drukkerij Bosmans. "We garanderen onze klanten dat onze verpakkingen veilig en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Als verpakkingsspecialist hebben we onze positie in de voedingsindustrie verstevigd."

Vertrouwen in distributieketen

BRCGS is een globale norm die gericht is op het verbeteren van voedselveiligheid en de controle van voedingsproducten. Het certificaat helpt vertrouwen opwekken in de distributieketen. Om het certificaat te ontvangen, wordt het bedrijf op meer dan 300 punten getoetst, zowel op papier als op de werkvloer. Bedrijven die op maximaal tien van deze punten een opmerking krijgen, behalen het hoogste niveau, het BRCGS A-statuut.

"In Limburg is drukkerij Bosmans de eerste drukkerij met die titel", claimt Bosmans. "We hebben enkele essentiële aanpassingen in ons bedrijf doorgevoerd. In onze drukkerij werd onder andere de indeling op de werkvloer bijgestuurd. Ook bij onze medewerkers zijn er nieuwe richtlijnen op het vlak van hygiëne."

Drukkerij Bosmans in Lommel focust de laatste jaren op de productie van verpakkingen en luxe drukwerk. Met het BRCGS-certificaat (British Retail Consortium Global Standards) kan het aanbod uitgebreid worden met verpakkingen voor voedingsmiddelen."De BRCGS-norm is in de voedingsindustrie een belangrijke certificering", duidt Bern Bosmans, de eigenaar van drukkerij Bosmans. "We garanderen onze klanten dat onze verpakkingen veilig en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Als verpakkingsspecialist hebben we onze positie in de voedingsindustrie verstevigd."BRCGS is een globale norm die gericht is op het verbeteren van voedselveiligheid en de controle van voedingsproducten. Het certificaat helpt vertrouwen opwekken in de distributieketen. Om het certificaat te ontvangen, wordt het bedrijf op meer dan 300 punten getoetst, zowel op papier als op de werkvloer. Bedrijven die op maximaal tien van deze punten een opmerking krijgen, behalen het hoogste niveau, het BRCGS A-statuut."In Limburg is drukkerij Bosmans de eerste drukkerij met die titel", claimt Bosmans. "We hebben enkele essentiële aanpassingen in ons bedrijf doorgevoerd. In onze drukkerij werd onder andere de indeling op de werkvloer bijgestuurd. Ook bij onze medewerkers zijn er nieuwe richtlijnen op het vlak van hygiëne."