LE-UV (LE staat voor 'Low Energy') is Heidelberg's versie van persen die werken met speciale hoog-gevoelige UV-inkten die snel en efficiënt worden uitgehard. Daardoor is het drukwerk onmiddelijk droog en kan het meteen worden afgewerkt. Er is bovendien geen risico van overzetten, zelfs met een inktbezetting van 400 procent.

De nieuwe XL drukpers werd in een CO2-neutrale versie geproduceerd door Heidelberg. Bart De Bie: "We kunnen nu, bij een snelheid van 15.000 vellen per uur, 100 procent UV-lak aanbrengen in een kwaliteit die voorheen alleen met zeefdruk mogelijk was. Bovendien kunnen we dankzij de vijfde toren ook een spectaculair 'drip-off'-effect creëren met matte en glanzende onderdelen."

Volgens Bart De Bie hebben de nieuwe druktechnische mogelijkheden die deze pers biedt, een grote rol gespeeld bij deze vervangingsinvestering. "De nieuwe pers laat toe om ons kwalitatief te onderscheiden."

LE-UV (LE staat voor 'Low Energy') is Heidelberg's versie van persen die werken met speciale hoog-gevoelige UV-inkten die snel en efficiënt worden uitgehard. Daardoor is het drukwerk onmiddelijk droog en kan het meteen worden afgewerkt. Er is bovendien geen risico van overzetten, zelfs met een inktbezetting van 400 procent. De nieuwe XL drukpers werd in een CO2-neutrale versie geproduceerd door Heidelberg. Bart De Bie: "We kunnen nu, bij een snelheid van 15.000 vellen per uur, 100 procent UV-lak aanbrengen in een kwaliteit die voorheen alleen met zeefdruk mogelijk was. Bovendien kunnen we dankzij de vijfde toren ook een spectaculair 'drip-off'-effect creëren met matte en glanzende onderdelen."Volgens Bart De Bie hebben de nieuwe druktechnische mogelijkheden die deze pers biedt, een grote rol gespeeld bij deze vervangingsinvestering. "De nieuwe pers laat toe om ons kwalitatief te onderscheiden."