De intentie tot collectief ontslag en tot sluiting van de drukkerij in Groot-Bijgaarden werd vorige dinsdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. "We hebben de intentie vandaag aangekondigd, omdat we vijf jaar de tijd willen nemen om oplossingen te zoeken voor de 158 betrokken werknemers", zegt Paul Huybrechts, de gedelegeerd bestuurder van Printing Partners. Onder meer vrijwillig vertrek en vervroegd pensioen (SWT) behoren tot de mogelijkheden.

Investeringen in Paul-Beringen

Daarnaast verwacht Huybrechts de komende jaren "dertig tot veertig vacatures" in de drukkerij in Paal-Beringen, waar onder meer Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, De Telegraaf en De Limburger worden gedrukt. In Paal-Beringen wordt de komende jaren ruim 38 miljoen euro geïnvesteerd. Er werken momenteel ongeveer 120 mensen.

"Hoewel de oplages van de papieren kranten dalen - en de vraag naar digitale krantenproducten stijgt -, blijven we geloven in een toekomst voor de papieren krant", aldus nog Huybrechts. "Maar we moeten onze vaste kosten onder controle houden. Bovendien hebben onze installaties een zekere leeftijd, waardoor we over investeringen moesten beslissen." Er werden verschillende scenario's bekeken, met als conclusie dat "een centralisatie van de activiteiten naar de bestaande drukkerij in Paal-Beringen het meest aangewezen is". De Limburgse drukkerij krijgt een groot onderhoud en wordt een beetje uitgebreid.

Printing Partners werd in 2010 opgericht als een joint venture van de uitgeefgroepen Corelio en Concentra. Het is een zusterbedrijf van Mediahuis, dat de Vlaamse kranten en digitale uitgeefactiviteiten van beide groepen herbergt.

Bron Belga/NS

In een stuk op de website van De Tijd staat verder nog te lezen dat:

-de sluiting een gevolg is van een meerjarenprognose die uitgaat van een daling met nog eens de helft van de papieren oplages tussen nu en 2030.

-de grond en het vastgoed in Groot-Bijgaarden eerder al werden verkocht. Behalve de drukkerij huizen daar alleen nog de redactie van de krant De Standaard en enkele commerciële diensten.

De intentie tot collectief ontslag en tot sluiting van de drukkerij in Groot-Bijgaarden werd vorige dinsdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. "We hebben de intentie vandaag aangekondigd, omdat we vijf jaar de tijd willen nemen om oplossingen te zoeken voor de 158 betrokken werknemers", zegt Paul Huybrechts, de gedelegeerd bestuurder van Printing Partners. Onder meer vrijwillig vertrek en vervroegd pensioen (SWT) behoren tot de mogelijkheden. Investeringen in Paul-Beringen Daarnaast verwacht Huybrechts de komende jaren "dertig tot veertig vacatures" in de drukkerij in Paal-Beringen, waar onder meer Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, De Telegraaf en De Limburger worden gedrukt. In Paal-Beringen wordt de komende jaren ruim 38 miljoen euro geïnvesteerd. Er werken momenteel ongeveer 120 mensen. "Hoewel de oplages van de papieren kranten dalen - en de vraag naar digitale krantenproducten stijgt -, blijven we geloven in een toekomst voor de papieren krant", aldus nog Huybrechts. "Maar we moeten onze vaste kosten onder controle houden. Bovendien hebben onze installaties een zekere leeftijd, waardoor we over investeringen moesten beslissen." Er werden verschillende scenario's bekeken, met als conclusie dat "een centralisatie van de activiteiten naar de bestaande drukkerij in Paal-Beringen het meest aangewezen is". De Limburgse drukkerij krijgt een groot onderhoud en wordt een beetje uitgebreid. Printing Partners werd in 2010 opgericht als een joint venture van de uitgeefgroepen Corelio en Concentra. Het is een zusterbedrijf van Mediahuis, dat de Vlaamse kranten en digitale uitgeefactiviteiten van beide groepen herbergt. Bron Belga/NS In een stuk op de website van De Tijd staat verder nog te lezen dat:-de sluiting een gevolg is van een meerjarenprognose die uitgaat van een daling met nog eens de helft van de papieren oplages tussen nu en 2030.-de grond en het vastgoed in Groot-Bijgaarden eerder al werden verkocht. Behalve de drukkerij huizen daar alleen nog de redactie van de krant De Standaard en enkele commerciële diensten.