De drukkerij, die sinds januari al onder gerechtelijk toezicht werkte, was uitgerust met offsetrotatiepersen en had zich gespecialiseerd in de productie van reclame en catalogi voor de postorderverkoop. De voorbije jaren zag het bedrijf zijn orderboekje voortdurend dunner worden, werden de oplages kleiner en kwamen de prijzen almaar meer onder druk staan.

De 79 werknemers van de onderneming hebben hun ontslag gekregen. Een vijftiental zou echter geïntegreerd kunnen worden binnen de groep Decoster. Die omvat nog twee andere bedrijven: 'Offset Feuilles du Nord' en 'Decoster Mailing Direct'. Die bedrijven blijven buiten de vereffening.

De groep Decoster, die in 1948 opgericht is, was een van de belangrijkste grafische groepen van Noord-Frankrijk. Ze omvatte ook nog een vierde bedrijf, Hélio Lys, dat vorig jaar aan een concurrent (H2D) verkocht werd.

De drukkerij, die sinds januari al onder gerechtelijk toezicht werkte, was uitgerust met offsetrotatiepersen en had zich gespecialiseerd in de productie van reclame en catalogi voor de postorderverkoop. De voorbije jaren zag het bedrijf zijn orderboekje voortdurend dunner worden, werden de oplages kleiner en kwamen de prijzen almaar meer onder druk staan. De 79 werknemers van de onderneming hebben hun ontslag gekregen. Een vijftiental zou echter geïntegreerd kunnen worden binnen de groep Decoster. Die omvat nog twee andere bedrijven: 'Offset Feuilles du Nord' en 'Decoster Mailing Direct'. Die bedrijven blijven buiten de vereffening. De groep Decoster, die in 1948 opgericht is, was een van de belangrijkste grafische groepen van Noord-Frankrijk. Ze omvatte ook nog een vierde bedrijf, Hélio Lys, dat vorig jaar aan een concurrent (H2D) verkocht werd.