Tijdens de persconferentie van Xeikon op drupa werd aangekondigd dat de Fusion (Screen White) technologie voor het eerst in een echte productieomgeving wordt geïnstalleerd bij Drukkerij Dejonghe. De Fusion-module is een onderdeel van de eerste digitale pers van Drukkerij Dejonghe. De persconfiguratie bestaat uit drie gedeelten: de Fusion-module na het afrolsysteem voor het in inkjet spuiten van het wit, een vijfkleuren Xeikon CX3, een Dcoat 330-afwerkingsmodule (vernissen, lamineren, snijden, stansen, oprollen) van de Deense fabrikant Grafisk Maskinfabrik.

Fusion was tijdens Labelexpo 2015 een technologiedemonstratie op de Xeikon 3300-labelpers. Een transparante folie werd voor de invoer in de druktoren, met een dekkend wit beprint door middel van inkjet. Xeikon-medewerkers hebben het over 'screen white', waarmee ze verwijzen naar de dekkende eigenschappen van zeefdrukwit. Het hele proces is digitaal gestuurd. Xeikon zet zich hiermee af tegen de hybride persen die mechanisch worden geregeld en een combinatie zijn van digitale en conventionele druk- en afwerkingstechnieken.

Vijf generaties liggen aan de basis van Drukkerij Dejonghe. Birgit en Alexis Dejonghe (foto tijdens drupa) staan vandaag aan het hoofd van de labeldrukkerij. Het bedrijf beschikt over offsetpersen en smalbaanpersen waaronder 5 Gallus-flexodrukmachines. In 2015 werden 20 nieuwe drukgroepen geïnstalleerd. Momenteel wordt een nieuwe zeskleuren + lak Heidelberg XL 106 met Intellistart 1geplaatst. De Xeikon CX3-pers met inline afwerking is de eerste digitale pers. "We drukken veel cosmeticalabels. De digitale pers stelt ons in staat complexe en kwalitatieve etiketten in kleinere oplages op een economische manier te drukken. Het feit dat het dekkend wit buiten de Xeikon-druktoren op het transparant materiaal wordt geprint, biedt als bijkomend voordeel dat het vijfde tonerstation in de pers voor een andere kleur zoals oranje, blauw of groen kan worden gereserveerd. Dat zorgt voor een grotere kleurenruimte en een uitbreiding van het aantal Pantone-kleuren dat met de vijf kleuren kan worden gerealiseerd. In combinatie met de Fusion-technologie zullen we beschikken over een digitale productiemachine die tegemoet komt aan onze behoeften." aldus nog Birgit en Alexis Dejonghe.

Tijdens de persconferentie van Xeikon op drupa werd aangekondigd dat de Fusion (Screen White) technologie voor het eerst in een echte productieomgeving wordt geïnstalleerd bij Drukkerij Dejonghe. De Fusion-module is een onderdeel van de eerste digitale pers van Drukkerij Dejonghe. De persconfiguratie bestaat uit drie gedeelten: de Fusion-module na het afrolsysteem voor het in inkjet spuiten van het wit, een vijfkleuren Xeikon CX3, een Dcoat 330-afwerkingsmodule (vernissen, lamineren, snijden, stansen, oprollen) van de Deense fabrikant Grafisk Maskinfabrik.Fusion was tijdens Labelexpo 2015 een technologiedemonstratie op de Xeikon 3300-labelpers. Een transparante folie werd voor de invoer in de druktoren, met een dekkend wit beprint door middel van inkjet. Xeikon-medewerkers hebben het over 'screen white', waarmee ze verwijzen naar de dekkende eigenschappen van zeefdrukwit. Het hele proces is digitaal gestuurd. Xeikon zet zich hiermee af tegen de hybride persen die mechanisch worden geregeld en een combinatie zijn van digitale en conventionele druk- en afwerkingstechnieken.Vijf generaties liggen aan de basis van Drukkerij Dejonghe. Birgit en Alexis Dejonghe (foto tijdens drupa) staan vandaag aan het hoofd van de labeldrukkerij. Het bedrijf beschikt over offsetpersen en smalbaanpersen waaronder 5 Gallus-flexodrukmachines. In 2015 werden 20 nieuwe drukgroepen geïnstalleerd. Momenteel wordt een nieuwe zeskleuren + lak Heidelberg XL 106 met Intellistart 1geplaatst. De Xeikon CX3-pers met inline afwerking is de eerste digitale pers. "We drukken veel cosmeticalabels. De digitale pers stelt ons in staat complexe en kwalitatieve etiketten in kleinere oplages op een economische manier te drukken. Het feit dat het dekkend wit buiten de Xeikon-druktoren op het transparant materiaal wordt geprint, biedt als bijkomend voordeel dat het vijfde tonerstation in de pers voor een andere kleur zoals oranje, blauw of groen kan worden gereserveerd. Dat zorgt voor een grotere kleurenruimte en een uitbreiding van het aantal Pantone-kleuren dat met de vijf kleuren kan worden gerealiseerd. In combinatie met de Fusion-technologie zullen we beschikken over een digitale productiemachine die tegemoet komt aan onze behoeften." aldus nog Birgit en Alexis Dejonghe.