De drukkerij Lesaffre, die over vier Heidelbergpersen met rolleninvoer beschikt, is gespecialiseerd in het drukken van strips. Het bedrijf is ook als boekbinder actief onder de naam Euroliure. De offsetdrukkerij Delabie (vellen- en rotatiepersen) uit Moeskroen is op haar beurt in reclame- en industrieel drukwerk gespecialiseerd.

Sinds het overlijden van Jean-Louis Lesaffre in augustus 2015 was het bedrijf uit Doornik op zoek naar een overnemer. Ondertussen stond de echtgenote van Jean-Louis Lesaffre in voor de continuïteit van het bedrijf. Drukkerij Delabie zag in de situatie een kans om aan schaalvergroting te doen. Hans Delabie, gedelegeerd bestuurder van drukkerij Delabie, licht zijn beslissing om Lesaffre over te nemen toe: "De groep Lesaffre beschikt over een machinepark dat complementair is aan dat van ons en omvat ook nog een boekbinderij".

Sinds de overname, die op 1 januari 2018 ondertekend werd, zet drukkerij Lesaffre haar activiteiten onder haar eigen naam voort. In de plannen die Hans Delabie heeft, is niet meteen sprake van een sterke personeelsafslanking. Wel verwacht hij dat het personeelsbestand zal verminderen door natuurlijke afvloeiingen, meer bepaald mensen die op pensioen gaan. De grote veranderingen plant Hans Delabie voor half 2019. Delabie wil immers de activiteiten uit Doornik in de vestiging van Moeskroen centraliseren. Delabie beschikt daar over een gebouw van 2 ha (op een terrein van 7 ha) in de industriezone Martinoire.

Beide drukkerijen zijn qua omzet vergelijkbaar: ongeveer 15 miljoen ? omzet. De voorbije jaren heeft Delabie tientallen miljoenen in machines en in een enorm park zonnepanelen geïnvesteerd. Daarnaast wil Delabie voor eind 2018 nog in een vellenpers investeren, terwijl in 2019 de aankoop van nog eens vier persen gepland is.

De drukkerij Lesaffre, die over vier Heidelbergpersen met rolleninvoer beschikt, is gespecialiseerd in het drukken van strips. Het bedrijf is ook als boekbinder actief onder de naam Euroliure. De offsetdrukkerij Delabie (vellen- en rotatiepersen) uit Moeskroen is op haar beurt in reclame- en industrieel drukwerk gespecialiseerd.Sinds het overlijden van Jean-Louis Lesaffre in augustus 2015 was het bedrijf uit Doornik op zoek naar een overnemer. Ondertussen stond de echtgenote van Jean-Louis Lesaffre in voor de continuïteit van het bedrijf. Drukkerij Delabie zag in de situatie een kans om aan schaalvergroting te doen. Hans Delabie, gedelegeerd bestuurder van drukkerij Delabie, licht zijn beslissing om Lesaffre over te nemen toe: "De groep Lesaffre beschikt over een machinepark dat complementair is aan dat van ons en omvat ook nog een boekbinderij".Sinds de overname, die op 1 januari 2018 ondertekend werd, zet drukkerij Lesaffre haar activiteiten onder haar eigen naam voort. In de plannen die Hans Delabie heeft, is niet meteen sprake van een sterke personeelsafslanking. Wel verwacht hij dat het personeelsbestand zal verminderen door natuurlijke afvloeiingen, meer bepaald mensen die op pensioen gaan. De grote veranderingen plant Hans Delabie voor half 2019. Delabie wil immers de activiteiten uit Doornik in de vestiging van Moeskroen centraliseren. Delabie beschikt daar over een gebouw van 2 ha (op een terrein van 7 ha) in de industriezone Martinoire.Beide drukkerijen zijn qua omzet vergelijkbaar: ongeveer 15 miljoen ? omzet. De voorbije jaren heeft Delabie tientallen miljoenen in machines en in een enorm park zonnepanelen geïnvesteerd. Daarnaast wil Delabie voor eind 2018 nog in een vellenpers investeren, terwijl in 2019 de aankoop van nog eens vier persen gepland is.