Het bedrijf van Jacques Michiels bestaat sinds 1919. Op 5 juli van dit jaar werden de laatste orders uitgeleverd en wordt niet langer meer gedrukt en afgewerkt in de gebouwen van de drukkerij. Drukkerij G. Michiels was gespecialiseerd in de productie van boeken, tijdschriften, folders en bedrijfsuitgaven; in gelijmde, genaaide en gekartonneerde producten; in digitale druk en productie op digitale dragers.

Jacques Michiels: "De realiteiten van het marktsegment waarin we actief zijn, maakten het noodzakelijk om te stoppen met onze grafische activiteiten. Aan de ene kant is er de concurrentie van de lageloonlanden zowel voor prepress, drukken, afwerken als progammeren en aan de andere kant is er het toenemend belang van digitale media zoals tablet-pc's, e-readers en het internet waarvoor de inhoud direct online wordt aangeboden."

"Een bedrijf als het onze was gespecialiseerd in de offsetproductie van kleine en middelgrote oplagen. We hadden ook digitale productie met een tonersysteem in huis. Ook voor de productie van boekwerk, kondigt zich een technologieshift aan. Van vellen naar rotatie, in inkjet wellicht. We werden op te veel fronten geconfronteerd met veranderingen, waardoor ons geen andere economische realiteit dan de stopzetting van het bedrijf overbleef. Daarna is alles zeer snel gegaan en zijn we spijtig genoeg moeten overgegaan tot het collectief ontslag van onze werknemers. Dit wordt correct en volgens de regels afgehandeld."

Het bedrijf van Jacques Michiels bestaat sinds 1919. Op 5 juli van dit jaar werden de laatste orders uitgeleverd en wordt niet langer meer gedrukt en afgewerkt in de gebouwen van de drukkerij. Drukkerij G. Michiels was gespecialiseerd in de productie van boeken, tijdschriften, folders en bedrijfsuitgaven; in gelijmde, genaaide en gekartonneerde producten; in digitale druk en productie op digitale dragers.Jacques Michiels: "De realiteiten van het marktsegment waarin we actief zijn, maakten het noodzakelijk om te stoppen met onze grafische activiteiten. Aan de ene kant is er de concurrentie van de lageloonlanden zowel voor prepress, drukken, afwerken als progammeren en aan de andere kant is er het toenemend belang van digitale media zoals tablet-pc's, e-readers en het internet waarvoor de inhoud direct online wordt aangeboden." "Een bedrijf als het onze was gespecialiseerd in de offsetproductie van kleine en middelgrote oplagen. We hadden ook digitale productie met een tonersysteem in huis. Ook voor de productie van boekwerk, kondigt zich een technologieshift aan. Van vellen naar rotatie, in inkjet wellicht. We werden op te veel fronten geconfronteerd met veranderingen, waardoor ons geen andere economische realiteit dan de stopzetting van het bedrijf overbleef. Daarna is alles zeer snel gegaan en zijn we spijtig genoeg moeten overgegaan tot het collectief ontslag van onze werknemers. Dit wordt correct en volgens de regels afgehandeld."