Uit het perbericht:

De grafische sector staat al een aantal jaren zwaar onder druk, van de ca. 933 drukkerijen (2007) blijven er vandaag nog een 570 tal over. Prognoses spreken van een 150 tal grafische bedrijven binnen enkele jaren. Ook in onze buurlanden schrijven we een soortgelijk scenario. De Houthalense drukkerij Haletra blijft echter niet bij de pakken zitten en wil zich duidelijk onderscheiden, toekomstgericht leeft de ambitie zich te positioneren bij de 10 belangrijkste Belgische vellendrukkers.

Midden februari starten op de huidige locatie langs de Grote baan te Helchteren de uitbreidingswerken met de bouw van een nieuwe productiehal van meer dan 2.200 m².

Ongeveer 1/3 van het investeringsbedrag gaat naar grond en gebouw en 2/3 naar de verdere uitbreiding en optimalisatie van het machinepark. Er zal in bijkomende drukcapaciteit en afwerkingsmachines geïnvesteerd worden. Dit laatste zal de doorloop snelheid nog verkorten en praktisch alles zal in eigen huis afgewerkt kunnen worden.

Momenteel werken er een 60 tal medewerkers, maar door de geplande investeringen kunnen er op termijn een 15 à 20 tal jobs bij gecreëerd worden.

Met een productie van meer dan 8.000 drukorders het afgelopen jaar wist Haletra de kaap van 10 miljoen euro omzet te realiseren. 18% van de omzet bestaat uit export naar de buurlanden.

Uit het perbericht:De grafische sector staat al een aantal jaren zwaar onder druk, van de ca. 933 drukkerijen (2007) blijven er vandaag nog een 570 tal over. Prognoses spreken van een 150 tal grafische bedrijven binnen enkele jaren. Ook in onze buurlanden schrijven we een soortgelijk scenario. De Houthalense drukkerij Haletra blijft echter niet bij de pakken zitten en wil zich duidelijk onderscheiden, toekomstgericht leeft de ambitie zich te positioneren bij de 10 belangrijkste Belgische vellendrukkers.Midden februari starten op de huidige locatie langs de Grote baan te Helchteren de uitbreidingswerken met de bouw van een nieuwe productiehal van meer dan 2.200 m².Ongeveer 1/3 van het investeringsbedrag gaat naar grond en gebouw en 2/3 naar de verdere uitbreiding en optimalisatie van het machinepark. Er zal in bijkomende drukcapaciteit en afwerkingsmachines geïnvesteerd worden. Dit laatste zal de doorloop snelheid nog verkorten en praktisch alles zal in eigen huis afgewerkt kunnen worden.Momenteel werken er een 60 tal medewerkers, maar door de geplande investeringen kunnen er op termijn een 15 à 20 tal jobs bij gecreëerd worden.Met een productie van meer dan 8.000 drukorders het afgelopen jaar wist Haletra de kaap van 10 miljoen euro omzet te realiseren. 18% van de omzet bestaat uit export naar de buurlanden.