Komori lanceerde in 2010 haar H-UV-technologie en is de pionier van deze laag energetische droogtechnologie, waarmee het drukwerk meteen na het drukken droog is en kan afgewerkt worden. H-UV staat centraal in het systeem van Komori voor offsetdruk op aanvraag (offset-on-demand). Bij de droging komt geen ozon vrij en het energieverbruik blijft beperkt. Omdat het om een 'koude' UV-droogtechniek gaat, leent ze zich ook voor dragers die moeilijker te bedrukken of te drogen zijn zoals niet-gestreken papierkwaliteiten. Met de pers kan ook op synthetische materialen worden gedrukt.

Naast deze Komori LS429 H H-UV heeft Drukkerij Jobert een Komori LS529 HC (vijfkleuren met lak) in gebruik.

Op de foto : Mr. Akihiro Komori (President of Komori International Europe), Tom 't Kint (eigenaar Drukkerij Jobert), Carli Van de Peer (Albyco Belgium), Philippe Fiol (Group Business Development Director, Komori International Europe).

Komori lanceerde in 2010 haar H-UV-technologie en is de pionier van deze laag energetische droogtechnologie, waarmee het drukwerk meteen na het drukken droog is en kan afgewerkt worden. H-UV staat centraal in het systeem van Komori voor offsetdruk op aanvraag (offset-on-demand). Bij de droging komt geen ozon vrij en het energieverbruik blijft beperkt. Omdat het om een 'koude' UV-droogtechniek gaat, leent ze zich ook voor dragers die moeilijker te bedrukken of te drogen zijn zoals niet-gestreken papierkwaliteiten. Met de pers kan ook op synthetische materialen worden gedrukt.Naast deze Komori LS429 H H-UV heeft Drukkerij Jobert een Komori LS529 HC (vijfkleuren met lak) in gebruik. Op de foto : Mr. Akihiro Komori (President of Komori International Europe), Tom 't Kint (eigenaar Drukkerij Jobert), Carli Van de Peer (Albyco Belgium), Philippe Fiol (Group Business Development Director, Komori International Europe).