De cijfers van Drukkerij Lannoo kleuren al jaren bloedrood. Vellenoffsetdrukkerij Lannoo bundelde de krachten met L.capitan uit Ruddervoorde. Beide bedrijven zijn afzonderlijke juridische entiteiten. De samenwerking werd op 2 september 2016 bekendgemaakt. Op de aankondiging volgde de verhuis van personeel en boekbinderijmachines van Tielt naar Ruddervoorde.

Piet Germonprez, gedelegeerd bestuurder van L.capitan, zegt dat het faillissement van Drukkerij Lannoo geen enkele impact heeft op L.capitan en L.capitan Labels vermits het drie verschillende bedrijven betreft. "Drukkerij Lannoo herstructureert al een paar jaar en torst een zware sociale rugzak met zich mee. Het drukken van ondermeer boeken was binnen Drukkerij Lannoo geen leefbare en houdbare situatie." Piet Germonprez zegt dat aan de curator een voorstel wordt gedaan om het handelsfonds van Drukkerij Lannoo over te nemen. Daarbij zal gestreefd worden naar een maximaal behoud van de tewerkstelling. Drukkerij Lannoo heeft 26 medewerkers in dienst plus een 15-tal werknemers in de opzegperiode.

Uit het officiële persbericht:

In Ruddervoorde borrelt de grafische activiteit reeds vele jaren. Een 10 tal drukkerijen verenigden er zich tot L.capitan, the coprinting company. Ook Lannoo Drukkerij behoorde sedert vorig jaar tot dezelfde groep en produceerde sinds kort op dezelfde site. Lannoo Drukkerij, gespecialiseerd in druk en afwerking van boeken en agenda's, heeft na jaren van herstructureren de boeken neergelegd.

De combinatie van de hoge Belgische loonkosten in een kapitaalsintensieve sector met overcapaciteit en concurrentie uit de lageloonlanden maakt het de traditionele drukkerijen niet makkelijk om te overleven.

De groep L.capitan, die graag met de medewerkers en opdrachtgevers van Lannoo Drukkerij zou verder gaan, zal er alles aan doen om de samenwerking via een overname te bestendigen. Vandaag biedt de volledige groep een platform aan opdrachtgevers die bewust en creatief communiceren met drukwerk.

L.capitan investeerde in 2017 meer dan 3 miljoen euro in een nieuwe labeldrukpers en een nieuwe boekendrukpers en speelt vandaag een vooraanstaande rol in 3 marktsegmenten: zelfklevende labels op rol, creatief drukwerk (voor privé en bedrijven) en kunstboeken en catalogi.

De cijfers van Drukkerij Lannoo kleuren al jaren bloedrood. Vellenoffsetdrukkerij Lannoo bundelde de krachten met L.capitan uit Ruddervoorde. Beide bedrijven zijn afzonderlijke juridische entiteiten. De samenwerking werd op 2 september 2016 bekendgemaakt. Op de aankondiging volgde de verhuis van personeel en boekbinderijmachines van Tielt naar Ruddervoorde. Piet Germonprez, gedelegeerd bestuurder van L.capitan, zegt dat het faillissement van Drukkerij Lannoo geen enkele impact heeft op L.capitan en L.capitan Labels vermits het drie verschillende bedrijven betreft. "Drukkerij Lannoo herstructureert al een paar jaar en torst een zware sociale rugzak met zich mee. Het drukken van ondermeer boeken was binnen Drukkerij Lannoo geen leefbare en houdbare situatie." Piet Germonprez zegt dat aan de curator een voorstel wordt gedaan om het handelsfonds van Drukkerij Lannoo over te nemen. Daarbij zal gestreefd worden naar een maximaal behoud van de tewerkstelling. Drukkerij Lannoo heeft 26 medewerkers in dienst plus een 15-tal werknemers in de opzegperiode. Uit het officiële persbericht:In Ruddervoorde borrelt de grafische activiteit reeds vele jaren. Een 10 tal drukkerijen verenigden er zich tot L.capitan, the coprinting company. Ook Lannoo Drukkerij behoorde sedert vorig jaar tot dezelfde groep en produceerde sinds kort op dezelfde site. Lannoo Drukkerij, gespecialiseerd in druk en afwerking van boeken en agenda's, heeft na jaren van herstructureren de boeken neergelegd.De combinatie van de hoge Belgische loonkosten in een kapitaalsintensieve sector met overcapaciteit en concurrentie uit de lageloonlanden maakt het de traditionele drukkerijen niet makkelijk om te overleven.De groep L.capitan, die graag met de medewerkers en opdrachtgevers van Lannoo Drukkerij zou verder gaan, zal er alles aan doen om de samenwerking via een overname te bestendigen. Vandaag biedt de volledige groep een platform aan opdrachtgevers die bewust en creatief communiceren met drukwerk.L.capitan investeerde in 2017 meer dan 3 miljoen euro in een nieuwe labeldrukpers en een nieuwe boekendrukpers en speelt vandaag een vooraanstaande rol in 3 marktsegmenten: zelfklevende labels op rol, creatief drukwerk (voor privé en bedrijven) en kunstboeken en catalogi.