De volledige lijn met robotpalletizer aan het eind is 140 m lang. Het gaat om een totale investering van ongeveer 2,5 miljoen euro. De garenloze bindstraat heeft 15 stations en beschikt over een bookblockfeeder waardoor tot meer dan 40 katernen in verschillende machinedoorgangen kunnen verzameld worden. Via de stations is het mogelijk om 3 losse inserts in te voeren. De bindlijn heeft ook nog 2 kaartenklevers/gadgetfeeders.

De bindstraat haalt een snelheid van 18.000 cycli per uur en heeft stangeninvoer via streamfeeders. Er kan worden verpakt onder krimpfolie of met strapbandjes.

Eric Bongaerts van Drukkerij Moderna: "70% van onze drukopdrachten verlaat afgewerkt de drukkerij. Drukkerij Moderna is sterk in garenloze publicaties maar om competitief te blijven moet blijvend geïnvesteerd worden in sterk geautomatiseerde productiemiddelen. Met de nieuwe garenloze bindstraat met hotmelt- of pur-belijming die begin augustus werd geplaatst, moet een verdubbeling van de outputcapaciteit mogelijk zijn ten opzichte van de machine die ze vervangt. De nieuwe garenloze bindlijn laat zich de helft sneller instellen dan de vorige machine. We beschikken in Paal-Beringen nu over 2 garenloze bindstraten waarmee in 2 ploegen wordt gedraaid."

De volledige lijn met robotpalletizer aan het eind is 140 m lang. Het gaat om een totale investering van ongeveer 2,5 miljoen euro. De garenloze bindstraat heeft 15 stations en beschikt over een bookblockfeeder waardoor tot meer dan 40 katernen in verschillende machinedoorgangen kunnen verzameld worden. Via de stations is het mogelijk om 3 losse inserts in te voeren. De bindlijn heeft ook nog 2 kaartenklevers/gadgetfeeders.De bindstraat haalt een snelheid van 18.000 cycli per uur en heeft stangeninvoer via streamfeeders. Er kan worden verpakt onder krimpfolie of met strapbandjes.Eric Bongaerts van Drukkerij Moderna: "70% van onze drukopdrachten verlaat afgewerkt de drukkerij. Drukkerij Moderna is sterk in garenloze publicaties maar om competitief te blijven moet blijvend geïnvesteerd worden in sterk geautomatiseerde productiemiddelen. Met de nieuwe garenloze bindstraat met hotmelt- of pur-belijming die begin augustus werd geplaatst, moet een verdubbeling van de outputcapaciteit mogelijk zijn ten opzichte van de machine die ze vervangt. De nieuwe garenloze bindlijn laat zich de helft sneller instellen dan de vorige machine. We beschikken in Paal-Beringen nu over 2 garenloze bindstraten waarmee in 2 ploegen wordt gedraaid."