Met de overname van Drukkerij Vanoverbeke in Vichte koopt Puntgaaf vooral ruimte om te groeien. In de huidige locatie in Kortrijk kampten de ondernemers met plaatsgebrek om de toekomstplannen vorm te geven. "Puntgaaf groeit en breidt uit, maar tegelijk blijven we de persoonlijke kaart trekken", zegt Johan Vercruysse. "De persoonlijke touch en het familiaal karakter waarvoor we gekend zijn, blijven ongewijzigd."

De verhuis van Puntgaaf naar de site van Drukkerij Vanoverbeke in Vichte, op elf kilometer van de huidige locatie in Kortrijk, staat gepland eind mei. Het gebouw heeft een oppervlakte van 2200 vierkante meter en het dak is voorzien van zonnepanelen. De voormalige eigenaars, Kristof Vanoverbeke en Lindseth Syvertsen, zullen de overdracht nog enkele maanden begeleiden. Daarna starten ze een nieuw project op. Het personeel blijft aan boord. De verhuis van Beyaert Press volgt eind september. De zaakvoerders Benoit Beyaert en Maria Bernolet gaan met pensioen.

Alles onder één dak

Volgens Johan Vercruysse wil Puntgaaf met de overname van de twee familiale drukkerijen vooral blijven doen wat ze altijd al doen, maar met een vlotter afhandelingsproces. "Alles gebeurt voortaan onder één dak, wat transport tot een minimum beperkt. Dat gaat van het drukken, tot de veredeling en afhandeling, allemaal zonder heen en weer te rijden."

De eigenaars van Puntgaaf hebben de ambitie om tegen 2035 hun drukkerij te transformeren naar een klimaatneutraal bedrijf. De eerste stappen zijn gezet met de investering in een nieuwe, energiezuinige drukpers (Komori 75, vijfkleuren met lak), de zonnepanelen die twintig procent van het energieverbruik coveren, de omschakeling naar LED-verlichting, enzovoort.

Met de overnames mikken ze bij Puntgaaf op een geconsolideerde omzet van 3 tot 3,5 miljoen euro. In het coronajaar 2020 zag Johan Vercruysse de omzet dalen met ongeveer twintig procent. "We komen nu sterker uit de crisis. Ik heb het gevoel dat er weer meer aandacht is voor kwaliteit en luxedrukwerk en dat is onze specialiteit."

Met de overname van Drukkerij Vanoverbeke in Vichte koopt Puntgaaf vooral ruimte om te groeien. In de huidige locatie in Kortrijk kampten de ondernemers met plaatsgebrek om de toekomstplannen vorm te geven. "Puntgaaf groeit en breidt uit, maar tegelijk blijven we de persoonlijke kaart trekken", zegt Johan Vercruysse. "De persoonlijke touch en het familiaal karakter waarvoor we gekend zijn, blijven ongewijzigd."De verhuis van Puntgaaf naar de site van Drukkerij Vanoverbeke in Vichte, op elf kilometer van de huidige locatie in Kortrijk, staat gepland eind mei. Het gebouw heeft een oppervlakte van 2200 vierkante meter en het dak is voorzien van zonnepanelen. De voormalige eigenaars, Kristof Vanoverbeke en Lindseth Syvertsen, zullen de overdracht nog enkele maanden begeleiden. Daarna starten ze een nieuw project op. Het personeel blijft aan boord. De verhuis van Beyaert Press volgt eind september. De zaakvoerders Benoit Beyaert en Maria Bernolet gaan met pensioen.Volgens Johan Vercruysse wil Puntgaaf met de overname van de twee familiale drukkerijen vooral blijven doen wat ze altijd al doen, maar met een vlotter afhandelingsproces. "Alles gebeurt voortaan onder één dak, wat transport tot een minimum beperkt. Dat gaat van het drukken, tot de veredeling en afhandeling, allemaal zonder heen en weer te rijden."De eigenaars van Puntgaaf hebben de ambitie om tegen 2035 hun drukkerij te transformeren naar een klimaatneutraal bedrijf. De eerste stappen zijn gezet met de investering in een nieuwe, energiezuinige drukpers (Komori 75, vijfkleuren met lak), de zonnepanelen die twintig procent van het energieverbruik coveren, de omschakeling naar LED-verlichting, enzovoort.Met de overnames mikken ze bij Puntgaaf op een geconsolideerde omzet van 3 tot 3,5 miljoen euro. In het coronajaar 2020 zag Johan Vercruysse de omzet dalen met ongeveer twintig procent. "We komen nu sterker uit de crisis. Ik heb het gevoel dat er weer meer aandacht is voor kwaliteit en luxedrukwerk en dat is onze specialiteit."