De consolidatiebeweging in de grafische sector blijft een constante. Drukkerij VD, in handen van de ondernemer Marco De Ridder, neemt Drukkerij Wilda, gevestigd in het Oost-Vlaamse Beveren-Waas, over.

Wilda Press & Print is een familiale drukkerij met een vijftal personeelsleden. De eigenaar Hans Van Damme bevestigt het overnamenieuws. Uit de officiële balanscijfers blijkt een rendabel bedrijf met in 2022 een brutomarge van 450.000 euro. "Maar op een bepaald moment moet je keuzes maken over investeringen voor de toekomst", zegt Van Damme. Met de overname door Drukkerij VD kan het personeel van Wilda aan de slag in het naburige Temse. De verhuis is voorzien voor midden oktober 2023.

Groter persformaat

Drukkerij VD zorgt ook voor extra technische mogelijkheden voor de klanten van Wilda. "Zo zullen we voortaan beschikken over een groter persformaat - 75x105 - in 10-kleuren, 8-kleuren met LED UV-technologie en 4-kleuren met dispersielak. Daarnaast kunnen we tal van extra afwerkingen in eigen huis aanbieden: nieten, garenloos binden, genaaid binden, wire-o, stansen, foliedruk, spot UV-lak, opdikkende lak, enzovoort", stelt Wilda.

Hans Van Damme zal zich voortaan concentreren op zijn boekbinderij Sepeli in het Oost-Vlaamse Evergem. Van Damme kocht de boekbinderij, nog een van de weinige onafhankelijke binderijen in ons land, in 2020.

De consolidatiebeweging in de grafische sector blijft een constante. Drukkerij VD, in handen van de ondernemer Marco De Ridder, neemt Drukkerij Wilda, gevestigd in het Oost-Vlaamse Beveren-Waas, over.Wilda Press & Print is een familiale drukkerij met een vijftal personeelsleden. De eigenaar Hans Van Damme bevestigt het overnamenieuws. Uit de officiële balanscijfers blijkt een rendabel bedrijf met in 2022 een brutomarge van 450.000 euro. "Maar op een bepaald moment moet je keuzes maken over investeringen voor de toekomst", zegt Van Damme. Met de overname door Drukkerij VD kan het personeel van Wilda aan de slag in het naburige Temse. De verhuis is voorzien voor midden oktober 2023.Drukkerij VD zorgt ook voor extra technische mogelijkheden voor de klanten van Wilda. "Zo zullen we voortaan beschikken over een groter persformaat - 75x105 - in 10-kleuren, 8-kleuren met LED UV-technologie en 4-kleuren met dispersielak. Daarnaast kunnen we tal van extra afwerkingen in eigen huis aanbieden: nieten, garenloos binden, genaaid binden, wire-o, stansen, foliedruk, spot UV-lak, opdikkende lak, enzovoort", stelt Wilda.Hans Van Damme zal zich voortaan concentreren op zijn boekbinderij Sepeli in het Oost-Vlaamse Evergem. Van Damme kocht de boekbinderij, nog een van de weinige onafhankelijke binderijen in ons land, in 2020.