Zwartopwit en drukatelier Superdruk, de firma van grafisch vormgever Stoffel Van den Bergh, slaan de handen in elkaar. "We hebben meer gemeen dan je zou vermoeden, en dat maakt dat deze samenwerking eigenlijk in de sterren stond geschreven", stelt Van den Bergh. "Momenteel is Zwartopwit al zeer bedreven in de technieken offset en digitaal, en nu gaan we met Superdruk de letterpress techniek mee in dit verhaal schuiven."

Ambachtelijke technieken

Drukatelier Superdruk werd in 2013 opgericht door Stoffel Van den Bergh uit liefde voor typografie en ambachtelijke druktechnieken. Van den Bergh verzorgt letterpress drukwerk, organiseert workshops en zet in op creatieve printprojecten en artistieke samenwerkingen.

Zijn atelier in Berchem is een plek waar analoge technieken en digitaal ontwerp samenkomen. Er staat zo'n 200 vierkante meter aan typografisch en historisch drukmateriaal.

Superdruk werkt met oude analoge Heidelberg degels., Superdruk
Superdruk werkt met oude analoge Heidelberg degels. © Superdruk

Tactiele papiersoorten

"Superdruk blijft ook gewoon Superdruk, maar administratie en opvolging van drukwerk zal nu mee via het team van Zwartopwit verlopen", duidt Stoffel Van den Bergh.

"Met veel goesting starten we deze exclusieve samenwerking op", zegt Giovanni Van der Weken van Zwartopwit. "Zo zetten we nog meer stappen in de wereld van superieur drukwerk, tactiele papiersoorten en stijlvolle indrukken."

De familiale drukkerij Zwartopwit, opgericht in 1935, zet meer en meer in op creatief en hoogwaardig drukwerk. "Wij doen het anders: lokaal, duurzaam en kwalitatief. Deze stap kadert daar voor honderd procent in", stelt Van der Weken.

Zwartopwit en drukatelier Superdruk, de firma van grafisch vormgever Stoffel Van den Bergh, slaan de handen in elkaar. "We hebben meer gemeen dan je zou vermoeden, en dat maakt dat deze samenwerking eigenlijk in de sterren stond geschreven", stelt Van den Bergh. "Momenteel is Zwartopwit al zeer bedreven in de technieken offset en digitaal, en nu gaan we met Superdruk de letterpress techniek mee in dit verhaal schuiven."Drukatelier Superdruk werd in 2013 opgericht door Stoffel Van den Bergh uit liefde voor typografie en ambachtelijke druktechnieken. Van den Bergh verzorgt letterpress drukwerk, organiseert workshops en zet in op creatieve printprojecten en artistieke samenwerkingen.Zijn atelier in Berchem is een plek waar analoge technieken en digitaal ontwerp samenkomen. Er staat zo'n 200 vierkante meter aan typografisch en historisch drukmateriaal."Superdruk blijft ook gewoon Superdruk, maar administratie en opvolging van drukwerk zal nu mee via het team van Zwartopwit verlopen", duidt Stoffel Van den Bergh."Met veel goesting starten we deze exclusieve samenwerking op", zegt Giovanni Van der Weken van Zwartopwit. "Zo zetten we nog meer stappen in de wereld van superieur drukwerk, tactiele papiersoorten en stijlvolle indrukken."De familiale drukkerij Zwartopwit, opgericht in 1935, zet meer en meer in op creatief en hoogwaardig drukwerk. "Wij doen het anders: lokaal, duurzaam en kwalitatief. Deze stap kadert daar voor honderd procent in", stelt Van der Weken.