Nick Hand, grafisch vormgever en niet-commercieel boekdukker, wil van zijn woonplaats Bristol fietsen naar de geboorteplaats van de druktechniek; Mainz (Nick is natuurlijk een beetje in de war - hij moet naar Haarlem - maar dat zullen we hem maar vergeven): voor Nederlanders is Laurens Janszoon Coster namelijk de uitvinder van de boekdrukkunst. Aalstenaar Dirk Martens wordt dan weer algemeen beschouwd als de invoerder van de boekdrukkunst in de Zuidelijke Nederlanden. Het standbeeld van Dirk Martens staat in het midden van de Grote Markt te Aalst, nvdr.

De fietstocht is op zich niet heel bijzonder, ware het niet dat hij een drukpers wil meenemen op zijn fiets. En daar komt Robin Mather in beeld, zijn buurman in het bedrijfsverzamelgebouw. Die is namelijk fietsenmaker, gespecialiseerd in speciale fietsen.

Bekijk het filmpje en oordeel zelf over deze wel speciale fiets.

Bron: publish.nl

Nick Hand, grafisch vormgever en niet-commercieel boekdukker, wil van zijn woonplaats Bristol fietsen naar de geboorteplaats van de druktechniek; Mainz (Nick is natuurlijk een beetje in de war - hij moet naar Haarlem - maar dat zullen we hem maar vergeven): voor Nederlanders is Laurens Janszoon Coster namelijk de uitvinder van de boekdrukkunst. Aalstenaar Dirk Martens wordt dan weer algemeen beschouwd als de invoerder van de boekdrukkunst in de Zuidelijke Nederlanden. Het standbeeld van Dirk Martens staat in het midden van de Grote Markt te Aalst, nvdr. De fietstocht is op zich niet heel bijzonder, ware het niet dat hij een drukpers wil meenemen op zijn fiets. En daar komt Robin Mather in beeld, zijn buurman in het bedrijfsverzamelgebouw. Die is namelijk fietsenmaker, gespecialiseerd in speciale fietsen.Bekijk het filmpje en oordeel zelf over deze wel speciale fiets. Bron: publish.nl