Drukservice Impressa in Herentals installeerde op 2.600 vierkante meter een zonnepark van 754 panelen met een maximaal vermogen van 283 kWp. De eigen zonne-installatie voorziet de familiale drukkerij van een belangrijk deel van haar jaarverbruik.

"Met deze investering komen we weer een stapje dichter bij onze ambitie om meer duurzaam en meer CO2-neutraal te produceren", zegt Tom Bongaerts, de CEO. "Liefst ruim voor 2030 wil Drukservice Impressa deze doelstelling realiseren. Meer energie-efficiënte machines, elektrificatie van het wagenpark en eisen daaromtrent naar onze leveranciers en transporteurs passen verder in dit ambitieuze plan."

Project 'kingfisher'

Ook de reductie van de afvalstromen, het vergroenen van het woon-werkverkeer en inzetten op recycleerbaarheid van de producten spelen mee in dit project, dat de naam 'kingfisher' meekreeg, genaamd naar het zo kleurrijke maar zeer zeldzame ijsvogeltje.

Drukservice Impressa is een allround drukkerij met een veertigtal werknemers. Impressa drukt ook voor de label- en verpakkingsmarkt. In het coronajaar 2020 zag Impressa de omzet met 25 procent dalen tot op ongeveer zeven miljoen euro.

Drukservice Impressa in Herentals installeerde op 2.600 vierkante meter een zonnepark van 754 panelen met een maximaal vermogen van 283 kWp. De eigen zonne-installatie voorziet de familiale drukkerij van een belangrijk deel van haar jaarverbruik."Met deze investering komen we weer een stapje dichter bij onze ambitie om meer duurzaam en meer CO2-neutraal te produceren", zegt Tom Bongaerts, de CEO. "Liefst ruim voor 2030 wil Drukservice Impressa deze doelstelling realiseren. Meer energie-efficiënte machines, elektrificatie van het wagenpark en eisen daaromtrent naar onze leveranciers en transporteurs passen verder in dit ambitieuze plan."Ook de reductie van de afvalstromen, het vergroenen van het woon-werkverkeer en inzetten op recycleerbaarheid van de producten spelen mee in dit project, dat de naam 'kingfisher' meekreeg, genaamd naar het zo kleurrijke maar zeer zeldzame ijsvogeltje.Drukservice Impressa is een allround drukkerij met een veertigtal werknemers. Impressa drukt ook voor de label- en verpakkingsmarkt. In het coronajaar 2020 zag Impressa de omzet met 25 procent dalen tot op ongeveer zeven miljoen euro.