De wortels van het familiebedrijf Drukservice Impressa in Herentals gaan terug tot in 1863. Dat jaar startte Laurent 'Lens' Bongaerts, de overgrootvader van de huidige zaakvoerders Bart en Tom Bongaerts, in Meerhout drukkerij-uitgeverij Het Kempenland op. Om de tijdsgeest even te situeren: het jonge België werd geregeerd door koning Leopold I, 1863 was ook het geboortejaar van Het Rode Kruis of Solvay of merken als De Roode Pelikaan, Elexir d'Anvers, Martini...

Etiketten en verpakkingen

"De afgelopen 160 jaar zijn voor Kempenland en later Impressa gevuld met een opmerkelijke evolutie die onze drukkerij heeft gevormd tot wat ze vandaag is: een toonaangevende naam in de branche die bekend staat om kwaliteit en innovatie", zegt Tom Bongaerts, gedelegeerd bestuurder.

Vanaf de start als drukkerij-uitgeverij van het weekblad 'Het Kempenland' zette het bedrijf in op diversificatie qua activiteiten en het voortdurend ontwikkelen van nieuwe diensten en technologieën. Anno 2024 produceert Drukservice Impressa niet alleen algemeen commercieel drukwerk, maar ligt de focus ook op Point-of-Sale (POS) materiaal voor de retail, luxedrukwerk, industrieel drukwerk en groeit de expertise op het vlak van etiketten (wetglue of zelfklevend op rol) en kartonnen verpakkingen.

"We geloven sterk in de toekomst van bepaalde drukwerken en streven naar duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom lanceren we de komende vijf jaar een ambitieus investeringsprogramma van 15 miljoen euro, met als eerste mijlpaal een prachtig nieuwbouwproject gepland voor 2025", stelt Bart Bongaerts, gedelegeerd bestuurder.

Industriële versnelling

Het was Etienne Bongaerts, telg van de derde generatie, die door de opstart van Reklamepost in 1958 en de fusie ervan met Het Kempenland in 1964 voor een industriële versnelling zou zorgen. Het Kempenland groeide uit tot een wekelijkse uitgave van 255.000 exemplaren die huis-aan-huis bedeeld werden en de drukkerij evolueerde in 1972 tot een rotatiedrukkerij waar zowel kranten als folders werden gedrukt. Het vellendrukwerk vond in 1976 onderdak bij joint-venture Drukkerij De Peuter.

In 1995 werd uitgeverij Het Kempenland overgelaten aan Gazet Van Antwerpen-De Vlijt. Drie jaar later werd Drukkerij Grafix in Dessel overgenomen, die op haar piek wel tien rotatiepersen in gebruik had. In 2020 werden deze activiteiten overgelaten aan Koninklijke Drukkerij Em. De Jong.

Drukservice Impressa NV is dus ontstaan bij Drukkerij De Peuter waar in 1976 het handelsdrukwerk van Kempenland werd aan toegevoegd en later de activiteiten van Sint-Norbertusdrukkerij (2001), Drukservice en Print-ID (beide 2016).

De wortels van het familiebedrijf Drukservice Impressa in Herentals gaan terug tot in 1863. Dat jaar startte Laurent 'Lens' Bongaerts, de overgrootvader van de huidige zaakvoerders Bart en Tom Bongaerts, in Meerhout drukkerij-uitgeverij Het Kempenland op. Om de tijdsgeest even te situeren: het jonge België werd geregeerd door koning Leopold I, 1863 was ook het geboortejaar van Het Rode Kruis of Solvay of merken als De Roode Pelikaan, Elexir d'Anvers, Martini..."De afgelopen 160 jaar zijn voor Kempenland en later Impressa gevuld met een opmerkelijke evolutie die onze drukkerij heeft gevormd tot wat ze vandaag is: een toonaangevende naam in de branche die bekend staat om kwaliteit en innovatie", zegt Tom Bongaerts, gedelegeerd bestuurder.Vanaf de start als drukkerij-uitgeverij van het weekblad 'Het Kempenland' zette het bedrijf in op diversificatie qua activiteiten en het voortdurend ontwikkelen van nieuwe diensten en technologieën. Anno 2024 produceert Drukservice Impressa niet alleen algemeen commercieel drukwerk, maar ligt de focus ook op Point-of-Sale (POS) materiaal voor de retail, luxedrukwerk, industrieel drukwerk en groeit de expertise op het vlak van etiketten (wetglue of zelfklevend op rol) en kartonnen verpakkingen."We geloven sterk in de toekomst van bepaalde drukwerken en streven naar duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom lanceren we de komende vijf jaar een ambitieus investeringsprogramma van 15 miljoen euro, met als eerste mijlpaal een prachtig nieuwbouwproject gepland voor 2025", stelt Bart Bongaerts, gedelegeerd bestuurder.