De twee bedrijven waren voordien ook al in de buurt van Kortrijk gevestigd: Desiere in Wevelgem en Markant in Heulen. Sinds januari werkt Drukta vanuit een nieuw gebouw op de Walle, waar het fusiebedrijf over alle nodige ruimte beschikt om te groeien. In hetzelfde gebouw is ook nog Formail gehuisvest, een mailingbedrijf. Ondanks de synergie die met Drukta mogelijk is, is Formail een aparte juridische entiteit.

Voor de kantoorruimte hebben Drukta en Formail voor een nieuw concept geopteerd: de kantoren zijn ondergebracht in 13 zeecontainers die in de haven van Antwerpen gerecupereerd werden. Die containers zijn geïntegreerd in de productiehal van 4.000 m². De bezoekers worden verwend met een panoramisch zicht op het atelier en de bedrijfsleiding kan de hele productieketen in het oog houden.

Het concept werd uitgewerkt door het designbureau FiveAM. De containers werden aan hun nieuwe functie als kantoor aangepast: ze kregen deuren, ramen en tussenschotten. Het interieur is met warme materialen bekleed - tapijt, multiplex en MDF. De buitenzijde werd geverfd in kleuren die contrasteren met de betonmuren van de productiehal: zwart voor Drukta, zwart en geel voor Formail. De containers worden niet door het gebouw verborgen: Drukta stap je binnen via een container die uit het gebouw naar buiten steekt; twee andere containers werden geïntegreerd in ongebruikte laadkades. Op die manier krijgen de kantoren daglicht en geven de containers het gebouw een bepaald cachet.

"De zeecontainers zijn een weerspiegeling van de huidige globalisering, mobiliteit en verandering in de 21e eeuw," onderstreept Drukta, "waarbij we ons proactief engagement naar een duurzame wereld centraal stellen door nog een stap verder te gaan dan 'recyclage', wij gaan voor 'upcyclage'!"

Drukta telt 14 medewerkers en boekte het voorbije jaar een omzet van ongeveer 2,1 miljoen euro. Het machinepark omvat twee offsetpersen (50 x 70) - een vijfkleuren Komori en een vierkleuren Ryobi met keerinrichting - en een digitale pers HP Indigo 3550.

De twee bedrijven waren voordien ook al in de buurt van Kortrijk gevestigd: Desiere in Wevelgem en Markant in Heulen. Sinds januari werkt Drukta vanuit een nieuw gebouw op de Walle, waar het fusiebedrijf over alle nodige ruimte beschikt om te groeien. In hetzelfde gebouw is ook nog Formail gehuisvest, een mailingbedrijf. Ondanks de synergie die met Drukta mogelijk is, is Formail een aparte juridische entiteit. Voor de kantoorruimte hebben Drukta en Formail voor een nieuw concept geopteerd: de kantoren zijn ondergebracht in 13 zeecontainers die in de haven van Antwerpen gerecupereerd werden. Die containers zijn geïntegreerd in de productiehal van 4.000 m². De bezoekers worden verwend met een panoramisch zicht op het atelier en de bedrijfsleiding kan de hele productieketen in het oog houden. Het concept werd uitgewerkt door het designbureau FiveAM. De containers werden aan hun nieuwe functie als kantoor aangepast: ze kregen deuren, ramen en tussenschotten. Het interieur is met warme materialen bekleed - tapijt, multiplex en MDF. De buitenzijde werd geverfd in kleuren die contrasteren met de betonmuren van de productiehal: zwart voor Drukta, zwart en geel voor Formail. De containers worden niet door het gebouw verborgen: Drukta stap je binnen via een container die uit het gebouw naar buiten steekt; twee andere containers werden geïntegreerd in ongebruikte laadkades. Op die manier krijgen de kantoren daglicht en geven de containers het gebouw een bepaald cachet."De zeecontainers zijn een weerspiegeling van de huidige globalisering, mobiliteit en verandering in de 21e eeuw," onderstreept Drukta, "waarbij we ons proactief engagement naar een duurzame wereld centraal stellen door nog een stap verder te gaan dan 'recyclage', wij gaan voor 'upcyclage'!"Drukta telt 14 medewerkers en boekte het voorbije jaar een omzet van ongeveer 2,1 miljoen euro. Het machinepark omvat twee offsetpersen (50 x 70) - een vijfkleuren Komori en een vierkleuren Ryobi met keerinrichting - en een digitale pers HP Indigo 3550.