Baumann Maschinenbau, Bielomatik, Electronics for Imaging, Hewlett Packard, Leonhard Kurz, manroland web systems en Technotrans maken vanaf nu deel uit van het comité drupa 2016. "Die beslissing houdt rekening met de huidige ontwikkelingen in de grafische industrie en media - meer bepaald met aspecten zoals het groeiende belang van de digitale druk en de eisen die deze evolutie aan de afwerking stelt, de automatisering van alle productiestappen, en de uitgesproken trend om bij drukwerk en verpakkingen meer toegevoegde waarde te creëren," verklaarde Werner Matthias Dornscheidt, voorzitter en CEO van Messe Düsseldorf.

Het organisatiecomité neemt - samen met Messe Düsseldorf, sinds 1951 de organisator van de drupa - de belangrijkste strategische beslissingen voor de volgende 'Olympische Spelen' van de grafische industrie. Zij hebben bijvoorbeeld in november laatstleden beslist om de duur van de beurs te verminderen van 14 tot 11 dagen, en om de beurs om de vier jaar te blijven inrichten.

Bij de 26 leden van het comité horen vijf grote industriefederaties (pulp en papier, druk, media, transformatie, inkt) alsook exposanten die het hele spectrum van de grafische technieken in de prepress, de druk en de afwerking vertegenwoordigen. Uit de samenstelling blijkt echter de overheersing van de Duitse industrie. Slechts vier exposanten komen uit andere landen: de Finse papiergroep UPM en de Amerikaanse bedrijven EFI, HP en Sun Chemical.

Baumann Maschinenbau, Bielomatik, Electronics for Imaging, Hewlett Packard, Leonhard Kurz, manroland web systems en Technotrans maken vanaf nu deel uit van het comité drupa 2016. "Die beslissing houdt rekening met de huidige ontwikkelingen in de grafische industrie en media - meer bepaald met aspecten zoals het groeiende belang van de digitale druk en de eisen die deze evolutie aan de afwerking stelt, de automatisering van alle productiestappen, en de uitgesproken trend om bij drukwerk en verpakkingen meer toegevoegde waarde te creëren," verklaarde Werner Matthias Dornscheidt, voorzitter en CEO van Messe Düsseldorf. Het organisatiecomité neemt - samen met Messe Düsseldorf, sinds 1951 de organisator van de drupa - de belangrijkste strategische beslissingen voor de volgende 'Olympische Spelen' van de grafische industrie. Zij hebben bijvoorbeeld in november laatstleden beslist om de duur van de beurs te verminderen van 14 tot 11 dagen, en om de beurs om de vier jaar te blijven inrichten.Bij de 26 leden van het comité horen vijf grote industriefederaties (pulp en papier, druk, media, transformatie, inkt) alsook exposanten die het hele spectrum van de grafische technieken in de prepress, de druk en de afwerking vertegenwoordigen. Uit de samenstelling blijkt echter de overheersing van de Duitse industrie. Slechts vier exposanten komen uit andere landen: de Finse papiergroep UPM en de Amerikaanse bedrijven EFI, HP en Sun Chemical.