Na nauw overleg met de exposanten en partners zal de editie 2021 van drupa worden afgelast vanwege de impact van de coronaviruspandemie. Het volgende evenement vindt zoals gepland plaats van 28 mei tot 7 juni 2024. Om het momentum vast te houden, houden de organisatoren een vierdaags digitaal evenement met de titel 'virtual.drupa'. Dat gaat door van 20 tot 23 april 2021, in de periode waarin drupa oorspronkelijk gepland was.

"De pandemie heeft bij exposanten en bezoekers veel onzekerheid veroorzaakt over hun aanwezigheid op drupa 2021. Reis- en budgetbeperkingen hebben de situatie in de drukkerijsector verder verergerd," legt Erhard Wienkamp, COO van de Messe Düsseldorf, uit. "We hebben deze beslissing genomen in overleg met onze partners, die er volledig achter staan."

Sabine Geldermann, Project Director Print Technologies, voegt hieraan toe: "Ons primaire doel blijft om de industrie op alle mogelijke manieren te ondersteunen om op nationaal en internationaal niveau contact te houden, hun netwerk verder te ontwikkelen en leads te genereren. Daartoe houden we van 20 tot 23 april een interim-evenement, waarbij we onze exposanten en bezoekers een extra verkoopkanaal aanbieden en hen in staat stellen om betrouwbare plannen te maken".

Claus Bolza-Schünemann, voorzitter van Koenig & Bauer en voorzitter van drupa, juicht deze aanpak toe: "Een virtueel evenement is precies het juiste formaat in de huidige tijd," zegt hij. "Het bijwonen van drupa onder de gebruikelijke parameters was voor veel exposanten gewoonweg een te groot risico, gezien de dalende export- en omzetcijfers en de aanzienlijke reisbeperkingen, die ook gevolgen zouden hebben voor de bezoekers. Het nieuwe digitale forum is een virtueel platform, dat een betrouwbare pijler vormt en de mogelijkheid biedt om tot 2024 waardevolle communicatie binnen de branche te blijven voeren."

"Het in oktober gelanceerde drupa-preview-platform biedt nu al een indruk van hoe 'virtual.drupa' eruit zal zien. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om zichzelf en hun innovaties virtueel te tonen, maar ook om bestaande contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen via de matchmaking-functie. Daarnaast zal het conferentieschema van de vijf drupa-hotspots belangrijke stimulansen bieden en de agenda bepalen voor een online kennisoverdracht. Zo zullen internationale sprekers uit verticale markten de succesverhalen van Future Technologies in de Cube presenteren en de toekomst van onze industrie schetsen."

Na nauw overleg met de exposanten en partners zal de editie 2021 van drupa worden afgelast vanwege de impact van de coronaviruspandemie. Het volgende evenement vindt zoals gepland plaats van 28 mei tot 7 juni 2024. Om het momentum vast te houden, houden de organisatoren een vierdaags digitaal evenement met de titel 'virtual.drupa'. Dat gaat door van 20 tot 23 april 2021, in de periode waarin drupa oorspronkelijk gepland was."De pandemie heeft bij exposanten en bezoekers veel onzekerheid veroorzaakt over hun aanwezigheid op drupa 2021. Reis- en budgetbeperkingen hebben de situatie in de drukkerijsector verder verergerd," legt Erhard Wienkamp, COO van de Messe Düsseldorf, uit. "We hebben deze beslissing genomen in overleg met onze partners, die er volledig achter staan."Sabine Geldermann, Project Director Print Technologies, voegt hieraan toe: "Ons primaire doel blijft om de industrie op alle mogelijke manieren te ondersteunen om op nationaal en internationaal niveau contact te houden, hun netwerk verder te ontwikkelen en leads te genereren. Daartoe houden we van 20 tot 23 april een interim-evenement, waarbij we onze exposanten en bezoekers een extra verkoopkanaal aanbieden en hen in staat stellen om betrouwbare plannen te maken".Claus Bolza-Schünemann, voorzitter van Koenig & Bauer en voorzitter van drupa, juicht deze aanpak toe: "Een virtueel evenement is precies het juiste formaat in de huidige tijd," zegt hij. "Het bijwonen van drupa onder de gebruikelijke parameters was voor veel exposanten gewoonweg een te groot risico, gezien de dalende export- en omzetcijfers en de aanzienlijke reisbeperkingen, die ook gevolgen zouden hebben voor de bezoekers. Het nieuwe digitale forum is een virtueel platform, dat een betrouwbare pijler vormt en de mogelijkheid biedt om tot 2024 waardevolle communicatie binnen de branche te blijven voeren.""Het in oktober gelanceerde drupa-preview-platform biedt nu al een indruk van hoe 'virtual.drupa' eruit zal zien. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om zichzelf en hun innovaties virtueel te tonen, maar ook om bestaande contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen via de matchmaking-functie. Daarnaast zal het conferentieschema van de vijf drupa-hotspots belangrijke stimulansen bieden en de agenda bepalen voor een online kennisoverdracht. Zo zullen internationale sprekers uit verticale markten de succesverhalen van Future Technologies in de Cube presenteren en de toekomst van onze industrie schetsen."