Volgens Sabine Geldermann, directeur van drupa, werd dat plan ingegeven door de steeds snellere ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld IT en digitalisering. Het werd aanvankelijk ook positief ontvangen door beursbezoekers en een groot deel van de exposanten. Tijdens de gesprekken die ze de afgelopen weken tijdens de beurs voerde, werd echter duidelijk dat belangrijke exposanten aandrongen op behoud van de vierjaarlijkse cyclus om de kwaliteit en het unieke karakter van de beurs te kunnen garanderen. Drupa trok dit jaar zo'n 260.000 bezoekers.

Enkele weken voor drupa 2020 vindt in Dusseldorf ook de (driejaarlijkse) Interpack-vakbeurs plaats. Volgens Geldermann bestaat er tussen de twee beurzen een overlap van zo'n 120 deelnemers: "Zij hebben aangegeven daar mee aan de slag te gaan."

Volgens Sabine Geldermann, directeur van drupa, werd dat plan ingegeven door de steeds snellere ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld IT en digitalisering. Het werd aanvankelijk ook positief ontvangen door beursbezoekers en een groot deel van de exposanten. Tijdens de gesprekken die ze de afgelopen weken tijdens de beurs voerde, werd echter duidelijk dat belangrijke exposanten aandrongen op behoud van de vierjaarlijkse cyclus om de kwaliteit en het unieke karakter van de beurs te kunnen garanderen. Drupa trok dit jaar zo'n 260.000 bezoekers.Enkele weken voor drupa 2020 vindt in Dusseldorf ook de (driejaarlijkse) Interpack-vakbeurs plaats. Volgens Geldermann bestaat er tussen de twee beurzen een overlap van zo'n 120 deelnemers: "Zij hebben aangegeven daar mee aan de slag te gaan."