Toekomst van print

Naast de Drupa cube (hal 6, stand F03), waar meer dan vijftig sessies worden georganiseerd over de circulaire economie, duurzaamheid, de toekomst van print en verpakkingen..., voorziet de beursorganisator verschillende thematische touchpoints. Het touchpoint sustainability (hal 14, stand D60) kijkt naar de rol van de grafische industrie in de duurzame transformatie en biedt een overzicht van de actuele, middellange en langetermijn ontwikkelingen. Het touchpoint packaging (hal 3, stand B31) concentreert zich op intelligente verpakkingsoplossingen en verbindt merkeigenaren met ontwerpers, printproductiebedrijven en converters.

Digitale microfabriek

Voor jonge bedrijven die willen connecteren met gevestigde waarden is er 'Drupa next age' of kortweg dna in hal 7 (stand 09). Hier kunnen startups partners vinden om mee samen te werken en innovatieve ideeën uit te wisselen. "Voor sommige deelnemers is dit de eerste kans om hun bedrijf aan een internationaal publiek van experts te presenteren", duidt de beursorganisator. Tenslotte is er het touchpoint textile (hal 4, stand B30) waar een digitale microfabriek zal gepresenteerd worden. Het wordt een volledig geconnecteerde, geïntegreerde procesketen, van digitale simulatie over ontwerp, animatie en virtuele rendering tot productie.

Naast de Drupa cube (hal 6, stand F03), waar meer dan vijftig sessies worden georganiseerd over de circulaire economie, duurzaamheid, de toekomst van print en verpakkingen..., voorziet de beursorganisator verschillende thematische touchpoints. Het touchpoint sustainability (hal 14, stand D60) kijkt naar de rol van de grafische industrie in de duurzame transformatie en biedt een overzicht van de actuele, middellange en langetermijn ontwikkelingen. Het touchpoint packaging (hal 3, stand B31) concentreert zich op intelligente verpakkingsoplossingen en verbindt merkeigenaren met ontwerpers, printproductiebedrijven en converters.Voor jonge bedrijven die willen connecteren met gevestigde waarden is er 'Drupa next age' of kortweg dna in hal 7 (stand 09). Hier kunnen startups partners vinden om mee samen te werken en innovatieve ideeën uit te wisselen. "Voor sommige deelnemers is dit de eerste kans om hun bedrijf aan een internationaal publiek van experts te presenteren", duidt de beursorganisator. Tenslotte is er het touchpoint textile (hal 4, stand B30) waar een digitale microfabriek zal gepresenteerd worden. Het wordt een volledig geconnecteerde, geïntegreerde procesketen, van digitale simulatie over ontwerp, animatie en virtuele rendering tot productie.