Drupa voor tachtig procent verkocht

08/12/14 om 00:00 - Bijgewerkt op 07/12/14 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Met nog een kleine anderhalf jaar te gaan tot de opening op 31 mei 2016 laat 's werelds grootste grafische beurs Drupa weten dat tachtig procent van het vloeroppervlak geboekt is. De organisatie verwacht dan ook dat de beurs weer uitverkocht zal zijn.

Drupa voor tachtig procent verkocht

Drupa 2016 zal er waarschijnlijk wel wat anders uit zien dan vorige edities, want onder het motto 'touch the future' zet de beursorganisatie sterker in op crossmedia en technieken als printed electronics, 3D-printen en inkjetprinten op industriële schaal. En daarmee komt meteen de verpakkingsbranche in beeld, want daarvoor zijn dit soort technieken volgens Drupa zeer interessant. En omgekeerd is verpakkingsdruk ook voor grafici interessant, omdat die volgens onderzoeksbureau Smithers Pira tot 2018 met vier procent per jaar zal groeien tot 970 miljard dollar.

Ook maakt Drupa al een aantal grote namen bekend, waaronder Heidelberg, KBA, Kodak en HP. Verrassend in de top tien van standhouders zijn EFI en Konica Minolta, die blijkbaar groots gaan uitpakken op Drupa 2016. Hetzelfde geldt voor Landa Nanographic Printing, dat laat weten zijn standoppervlak te verdubbelen ten opzichte van de vorige editie tot 2.600 m2.

bron: Drupa, Graficus

Lees meer over: