Voor het eerst in de sector zou DS Smith zeewier in haar verpakkingsnetwerk kunnen gebruiken als alternatieve vezelbron voor hout. Na de eerste experimenten onderzoekt het bedrijf ook de mogelijkheid of zeewier een belangrijke rol kan spelen als alternatief voor kunststof, door te fungeren als een barrièrecoating ter vervanging van op aardolie gebaseerde verpakkingen die worden gebruikt bij de bescherming van vele voedingsmiddelen.

DS Smith werkt samen met een aantal biotechnologiebedrijven, om het gebruik van zeewiervezels in verschillende verpakkingsproducten, zoals kartonnen dozen, papierwikkels en kartonnen trays, te onderzoeken.

Zeewierproject

"Ons onderzoek naar alternatieve grondstof- en vezelbronnen kan een echte doorbraak betekenen voor onze klanten en consumenten, die steeds vaker producten willen zien die gemakkelijk te recycleren zijn en een minimale impact op het milieu hebben", stelt Thomas Ferge, Paper and Board Development director bij DS Smith. Zeewier is maar één van de vele alternatieve natuurlijke materialen die het verpakkingsbedrijf bekijkt.

Het zeewierproject maakt deel uit van het eerder dit jaar aangekondigde O&O-programma van DS Smith ter waarde van 100 miljoen pond (ongeveer 117,5 miljoen euro) voor de circulaire economie. Het bedrijf werkt ook aan vezels van andere natuurlijke materialen zoals stro, hennep, miscanthus en katoen, maar ook van meer ongebruikelijke bronnen zoals de margrietbloemige bekerplant en landbouwafval zoals cacaodoppen of bagasse - de pulpvezel die overblijft nadat suikerriet is verwerkt.

Tegen 2023 zal DS Smith honderd procent herbruikbare of recycleerbare verpakkingen produceren en het doel is dat tegen 2030 al haar verpakkingen gerecycleerd of hergebruikt zullen zijn.

Voor het eerst in de sector zou DS Smith zeewier in haar verpakkingsnetwerk kunnen gebruiken als alternatieve vezelbron voor hout. Na de eerste experimenten onderzoekt het bedrijf ook de mogelijkheid of zeewier een belangrijke rol kan spelen als alternatief voor kunststof, door te fungeren als een barrièrecoating ter vervanging van op aardolie gebaseerde verpakkingen die worden gebruikt bij de bescherming van vele voedingsmiddelen.DS Smith werkt samen met een aantal biotechnologiebedrijven, om het gebruik van zeewiervezels in verschillende verpakkingsproducten, zoals kartonnen dozen, papierwikkels en kartonnen trays, te onderzoeken."Ons onderzoek naar alternatieve grondstof- en vezelbronnen kan een echte doorbraak betekenen voor onze klanten en consumenten, die steeds vaker producten willen zien die gemakkelijk te recycleren zijn en een minimale impact op het milieu hebben", stelt Thomas Ferge, Paper and Board Development director bij DS Smith. Zeewier is maar één van de vele alternatieve natuurlijke materialen die het verpakkingsbedrijf bekijkt.Het zeewierproject maakt deel uit van het eerder dit jaar aangekondigde O&O-programma van DS Smith ter waarde van 100 miljoen pond (ongeveer 117,5 miljoen euro) voor de circulaire economie. Het bedrijf werkt ook aan vezels van andere natuurlijke materialen zoals stro, hennep, miscanthus en katoen, maar ook van meer ongebruikelijke bronnen zoals de margrietbloemige bekerplant en landbouwafval zoals cacaodoppen of bagasse - de pulpvezel die overblijft nadat suikerriet is verwerkt.Tegen 2023 zal DS Smith honderd procent herbruikbare of recycleerbare verpakkingen produceren en het doel is dat tegen 2030 al haar verpakkingen gerecycleerd of hergebruikt zullen zijn.