Vorig jaar installeerde de wereldwijd opererende specialist in golfkartonnen verpakkingen in zijn vestigingen in Buggenhout en Gent al respectievelijk een nieuwe verwerkingslijn en een vouwplakmachine. De vestiging in Gent zal in 2020 bovendien een nieuwe golfkartonmachine in gebruik nemen. De toegenomen productiecapaciteit zorgt voor een overgang van 2 naar 3 productieploegen, waardoor ook het aantal arbeidsplaatsen groeit. DS Smith telt in België nu bijna 400 medewerkers en wereldwijd zo'n 32.000.

De investeringen in de nieuwe machines komen volgens DS Smith tegemoet aan de toenemende vraag naar 'duurzame en complexere verpakkingen' voor e-commerce bestellingen en voor consumentenproducten in bijvoorbeeld supermarkten. Bovendien wil het bedrijf zijn CO2-uitstoot gevoelig reduceren, stelt Bart Albrechts, General Manager DS Smith Belgium: "Onze investeringen zijn erg duurzaam: ze maken het mogelijk om onze doelstelling te halen om tegen 2020 onze CO2-uitstoot met 30 procent per ton productie terug te dringen. Dit bovenop het feit dat golfkarton op zich al een erg duurzaam materiaal is."

Vorig jaar installeerde de wereldwijd opererende specialist in golfkartonnen verpakkingen in zijn vestigingen in Buggenhout en Gent al respectievelijk een nieuwe verwerkingslijn en een vouwplakmachine. De vestiging in Gent zal in 2020 bovendien een nieuwe golfkartonmachine in gebruik nemen. De toegenomen productiecapaciteit zorgt voor een overgang van 2 naar 3 productieploegen, waardoor ook het aantal arbeidsplaatsen groeit. DS Smith telt in België nu bijna 400 medewerkers en wereldwijd zo'n 32.000.De investeringen in de nieuwe machines komen volgens DS Smith tegemoet aan de toenemende vraag naar 'duurzame en complexere verpakkingen' voor e-commerce bestellingen en voor consumentenproducten in bijvoorbeeld supermarkten. Bovendien wil het bedrijf zijn CO2-uitstoot gevoelig reduceren, stelt Bart Albrechts, General Manager DS Smith Belgium: "Onze investeringen zijn erg duurzaam: ze maken het mogelijk om onze doelstelling te halen om tegen 2020 onze CO2-uitstoot met 30 procent per ton productie terug te dringen. Dit bovenop het feit dat golfkarton op zich al een erg duurzaam materiaal is."