Het investeringsplan dat over vijf jaar loopt, past in de duurzame ontwikkelingsstrategie van de groep DS Smith, die in 2020 van start ging. Dat omvat de bouw van een nieuw technologisch centrum in het Verenigd Koninkrijk, de ontwikkeling van nieuwe materialen en een proefproject dat de weerstand van verpakkingen voor de e-commerce op uiteenlopende vormen van impact meet.

DS Smith wil zijn klanten vanaf dit jaar honderd procent recycleerbare verpakkingen aanbieden en tegen 2025 een miljard plastic elementen die in de supermarkten en de e-commerce gebruikt worden, vervangen. Met het oog daarop ontwikkelt DS Smith onder andere nieuwe transparante en volledig recycleerbare verpakkingen die de plastic films in voedingsverpakkingen moeten vervangen.

De papierproducent mikt ook op een virusbestendige bekleding voor verpakkingen. Het nieuwe R&D-centrum dat in het Verenigd Koninkrijk opgetrokken wordt, zal ook prototypes maken en als testcentrum fungeren om nieuwe, innovatieve technologieën te ontwikkelen. Die eenheid, die 'Unit 17' gedoopt werd, zal samenwerken met de 50 innovatiecentra en de R&D-partners van de groep.

Het investeringsplan dat over vijf jaar loopt, past in de duurzame ontwikkelingsstrategie van de groep DS Smith, die in 2020 van start ging. Dat omvat de bouw van een nieuw technologisch centrum in het Verenigd Koninkrijk, de ontwikkeling van nieuwe materialen en een proefproject dat de weerstand van verpakkingen voor de e-commerce op uiteenlopende vormen van impact meet.DS Smith wil zijn klanten vanaf dit jaar honderd procent recycleerbare verpakkingen aanbieden en tegen 2025 een miljard plastic elementen die in de supermarkten en de e-commerce gebruikt worden, vervangen. Met het oog daarop ontwikkelt DS Smith onder andere nieuwe transparante en volledig recycleerbare verpakkingen die de plastic films in voedingsverpakkingen moeten vervangen. De papierproducent mikt ook op een virusbestendige bekleding voor verpakkingen. Het nieuwe R&D-centrum dat in het Verenigd Koninkrijk opgetrokken wordt, zal ook prototypes maken en als testcentrum fungeren om nieuwe, innovatieve technologieën te ontwikkelen. Die eenheid, die 'Unit 17' gedoopt werd, zal samenwerken met de 50 innovatiecentra en de R&D-partners van de groep.