Samen met 180 gasten van toonaangevende merkfabrikanten vierde DS Smith deze maand de officiële ingebruikname van de digitale printer voor pre-printed liners in de vestiging Fulda in Duitsland. In de lezingen, workshops en bij de officiële ingebruikname stonden de nieuwe mogelijkheden die deze druktechnologie de fabrikanten van merkartikelen en de industrie biedt, op de voorgrond.

De HP PageWide-inkt die voor het digitaal drukken wordt gebruikt, is op waterbasis en bevat geen UV-reactieve elementen. Zodoende kunnen ook primaire en secundaire verpakkingen voor de levensmiddelensector veilig worden gedrukt. "Met onze 'mozaïeksoftware kunnen wij bijvoorbeeld van elke afzonderlijke verpakking en elke afzonderlijke display een uniek exemplaar maken. De grafische mogelijkheden zijn grenzeloos. Dat biedt marketingafdelingen geheel nieuwe speelruimten voor vormgeving: verpakkingen en displays kunnen grafisch volledig worden afgestemd op doelgroepen, gelegenheden, regio's en bijzondere gebeurtenissen. En dat is niet alleen interessant voor verpakkingen in de retail, maar eveneens voor verpakkingen voor de e-commerce. Digitale druk is voor ons bij DS Smith van strategisch belang", zei Stefano Rossi, CEO van de DS Smith Packaging Division, bij de ingebruikname.

In het project werd ongeveer 15 miljoen euro geïnvesteerd en het werd binnen nauwelijks 12 maanden uitgevoerd. Om de noodzakelijke ruimte voor de nieuwe machine te creëren, werd een voormalig papiermagazijn in de vestiging in Fulda van zijn inhoud ontdaan en voorzien van nieuwe fundamenten. Daarna begonnen de opbouw van de machine, het proefdraaien en de eerste productieprocessen. De fabriek in Fulda produceert de digitaal voorgedrukte producten niet alleen voor de verdere verwerking van de eigen verpakkingen, maar levert daarmee in heel Europa aan andere DS Smith-vestigingen, die de voorgedrukte producten vervolgens ter plaatse verder verwerken tot verpakkingen en displays.

"Binnenkort zullen wij de nieuwe digitale rotatiepers HP T1100S verder uitbreiden", zei Rüdiger Lindner, General Manager van de vestiging in Fulda. "Tot nog toe werkt de machine met CMYK, wij zullen dit uitbreiden met een vijfde en zesde kleur en ook de druksnelheid verder verhogen. Na de upgrade naar de HP T1190S hebben wij dan wereldwijd unieke drukmogelijkheden voor de gehele verpakkingsindustrie."

Samen met 180 gasten van toonaangevende merkfabrikanten vierde DS Smith deze maand de officiële ingebruikname van de digitale printer voor pre-printed liners in de vestiging Fulda in Duitsland. In de lezingen, workshops en bij de officiële ingebruikname stonden de nieuwe mogelijkheden die deze druktechnologie de fabrikanten van merkartikelen en de industrie biedt, op de voorgrond.De HP PageWide-inkt die voor het digitaal drukken wordt gebruikt, is op waterbasis en bevat geen UV-reactieve elementen. Zodoende kunnen ook primaire en secundaire verpakkingen voor de levensmiddelensector veilig worden gedrukt. "Met onze 'mozaïeksoftware kunnen wij bijvoorbeeld van elke afzonderlijke verpakking en elke afzonderlijke display een uniek exemplaar maken. De grafische mogelijkheden zijn grenzeloos. Dat biedt marketingafdelingen geheel nieuwe speelruimten voor vormgeving: verpakkingen en displays kunnen grafisch volledig worden afgestemd op doelgroepen, gelegenheden, regio's en bijzondere gebeurtenissen. En dat is niet alleen interessant voor verpakkingen in de retail, maar eveneens voor verpakkingen voor de e-commerce. Digitale druk is voor ons bij DS Smith van strategisch belang", zei Stefano Rossi, CEO van de DS Smith Packaging Division, bij de ingebruikname.In het project werd ongeveer 15 miljoen euro geïnvesteerd en het werd binnen nauwelijks 12 maanden uitgevoerd. Om de noodzakelijke ruimte voor de nieuwe machine te creëren, werd een voormalig papiermagazijn in de vestiging in Fulda van zijn inhoud ontdaan en voorzien van nieuwe fundamenten. Daarna begonnen de opbouw van de machine, het proefdraaien en de eerste productieprocessen. De fabriek in Fulda produceert de digitaal voorgedrukte producten niet alleen voor de verdere verwerking van de eigen verpakkingen, maar levert daarmee in heel Europa aan andere DS Smith-vestigingen, die de voorgedrukte producten vervolgens ter plaatse verder verwerken tot verpakkingen en displays."Binnenkort zullen wij de nieuwe digitale rotatiepers HP T1100S verder uitbreiden", zei Rüdiger Lindner, General Manager van de vestiging in Fulda. "Tot nog toe werkt de machine met CMYK, wij zullen dit uitbreiden met een vijfde en zesde kleur en ook de druksnelheid verder verhogen. Na de upgrade naar de HP T1190S hebben wij dan wereldwijd unieke drukmogelijkheden voor de gehele verpakkingsindustrie."