Honderd procent van de verpakkingen die DS Smith produceert is nu herbruikbaar of recycleerbaar, in lijn met het streven van het bedrijf om volledig circulaire strategieën te ontwikkelen, van ontwerp tot productie en levering tot recyclage.

DS Smith wil samen met partners oplossingen vinden voor moeilijk te recycleren plastic, om in 2025 één miljard stuks problematisch plastic uit de schappen van de supermarkten te halen. In de afgelopen twee jaar hebben zij al meer dan 313 miljoen stuks probleemplastic vervangen. Hieronder vallen duizend innovaties die het bedrijf samen met klanten heeft ontwikkeld om alledaags plastic te vervangen door alternatieve oplossingen, zoals kant-en-klaarmaaltijdbakjes, plastic fruit- en groentebakjes en plastic sixpackringen.

CO2-neutraal in 2050

Het bedrijf heeft daarnaast aanzienlijke stappen gezet om de CO2-uitstoot te verminderen. Sinds 2015 is de CO2-uitstoot per ton productie met 29 procent omlaag gebracht. Het doel is om in 2030 46 procent CO2-uitstoot te verminderen in scope 1, 2 en 3 ten opzichte van 2019 en om in 2050 helemaal CO2-neutraal te zijn. Het verlagen van de uitstoot doet DS Smith voornamelijk door over te schakelen van aardgas op brandstoffen met een lage of zero uitstoot, zoals biogas en biomassa, en hernieuwbare energie.

"Ons Duurzaamheidsverslag 2022 laat zien dat het niet bij ambities blijft maar dat we elk jaar concrete vooruitgang boeken, samen met onze klanten", zegt Wouter van Tol, head of Sustainability, Community and Government Affairs van DS Smith. "We hebben nog een lange weg te gaan naar net-zero emissie, maar ik ben optimistisch: we zetten duurzaamheid centraal in alles wat we doen, waardoor we in staat zijn onze milieu-impact te verminderen en tegelijkertijd innovatieve ontwerpoplossingen te leveren voor onze klanten."

Honderd procent van de verpakkingen die DS Smith produceert is nu herbruikbaar of recycleerbaar, in lijn met het streven van het bedrijf om volledig circulaire strategieën te ontwikkelen, van ontwerp tot productie en levering tot recyclage.DS Smith wil samen met partners oplossingen vinden voor moeilijk te recycleren plastic, om in 2025 één miljard stuks problematisch plastic uit de schappen van de supermarkten te halen. In de afgelopen twee jaar hebben zij al meer dan 313 miljoen stuks probleemplastic vervangen. Hieronder vallen duizend innovaties die het bedrijf samen met klanten heeft ontwikkeld om alledaags plastic te vervangen door alternatieve oplossingen, zoals kant-en-klaarmaaltijdbakjes, plastic fruit- en groentebakjes en plastic sixpackringen.Het bedrijf heeft daarnaast aanzienlijke stappen gezet om de CO2-uitstoot te verminderen. Sinds 2015 is de CO2-uitstoot per ton productie met 29 procent omlaag gebracht. Het doel is om in 2030 46 procent CO2-uitstoot te verminderen in scope 1, 2 en 3 ten opzichte van 2019 en om in 2050 helemaal CO2-neutraal te zijn. Het verlagen van de uitstoot doet DS Smith voornamelijk door over te schakelen van aardgas op brandstoffen met een lage of zero uitstoot, zoals biogas en biomassa, en hernieuwbare energie."Ons Duurzaamheidsverslag 2022 laat zien dat het niet bij ambities blijft maar dat we elk jaar concrete vooruitgang boeken, samen met onze klanten", zegt Wouter van Tol, head of Sustainability, Community and Government Affairs van DS Smith. "We hebben nog een lange weg te gaan naar net-zero emissie, maar ik ben optimistisch: we zetten duurzaamheid centraal in alles wat we doen, waardoor we in staat zijn onze milieu-impact te verminderen en tegelijkertijd innovatieve ontwerpoplossingen te leveren voor onze klanten."