Begin dit jaar heeft Natuurpunt 17 hectare natuurgebied kunnen aankopen aan de Hoomweg in het Oost-Vlaamse Heldergem. De organisatie plant er de komende drie jaar 50.000 extra bomen en struiken. De internationale verpakkingsgroep DS Smith ondersteunt Natuurpunt in het herstellen van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.

Stimuleren van biodiversiteit

"DS Smith draagt met haar donatie bij aan het planten van maar liefst 5000 vierkante meter aan bos", stelt het bedrijf. Het project in Heldergem past in de internationale ambitie van DS Smith om wereldwijd biodiversiteit te stimuleren en tegen 2025 honderd biodiversiteitsprojecten te steunen of uit te voeren, vanuit de DS Smith Charitable Foundation.

Hiervoor werkt DS Smith samen met lokale partners en organisaties in Europa en Noord-Amerika. Projecten die in aanmerking komen voor subsidie zijn onder meer wilde bloemenweides, gemeenschapstuinen of boomplantprojecten en moeten natuurlijke habitats beschermen en de soortenrijkdom vergroten - zo ook het project van Natuurpunt in Vlaanderen.

Begin dit jaar heeft Natuurpunt 17 hectare natuurgebied kunnen aankopen aan de Hoomweg in het Oost-Vlaamse Heldergem. De organisatie plant er de komende drie jaar 50.000 extra bomen en struiken. De internationale verpakkingsgroep DS Smith ondersteunt Natuurpunt in het herstellen van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen."DS Smith draagt met haar donatie bij aan het planten van maar liefst 5000 vierkante meter aan bos", stelt het bedrijf. Het project in Heldergem past in de internationale ambitie van DS Smith om wereldwijd biodiversiteit te stimuleren en tegen 2025 honderd biodiversiteitsprojecten te steunen of uit te voeren, vanuit de DS Smith Charitable Foundation.Hiervoor werkt DS Smith samen met lokale partners en organisaties in Europa en Noord-Amerika. Projecten die in aanmerking komen voor subsidie zijn onder meer wilde bloemenweides, gemeenschapstuinen of boomplantprojecten en moeten natuurlijke habitats beschermen en de soortenrijkdom vergroten - zo ook het project van Natuurpunt in Vlaanderen.